ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χαμάς - Ειδικευόταν στην κατασκευή ρουκετών

Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χαμάς - Ειδικευόταν στην κατασκευή ρουκετών
AP Photo/Fatima Shbair

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς επιφορτισμένο με την κατασκευή όπλων ανακοίνωσε ότι σκότωσε ο ισραηλινός στρατός κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών. 

Σύμφωνα με την ανανοίνωση του ισραηλινού στρατού και της Σιν Μπετ ο Μουχσίν Αμού Ζίνα ειδικεύονταν στην κατασκευή στρατηγικών όπλων και ρουκετών.

ΠΗΓΗ: IDF SPOKESPERSON'S UNIT, JERUSALEM POST STAFF)

Κατά τις επιχειρήσεις σκοτώθηκαν και αρκετούς μαχητές, καθώς η αεροπορική και χερσαία επίθεσή του στρατού στόχευε το τεράστιο δίκτυο σηράγγων των μαχητών κάτω από τον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης συγκρούσεις μεταξύ μαχητών και ισραηλινών δυνάμεων κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι στην πόλη της Γάζας.

Το Ισραήλ σφυροκοπεί τη Γάζα από αέρος και έχει χρησιμοποιήσει χερσαία στρατεύματα για να χωρίσει τη στενή παράκτια λωρίδα στα δύο, μετά την επιδρομή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, όταν ένοπλοι σκότωσαν 1.400 ανθρώπους και πήραν περίπου 240 ομήρους.

Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι το Ισραήλ είχε «έναν στόχο - τους τρομοκράτες της Χαμάς στη Γάζα, τις υποδομές τους, τους διοικητές τους, τα καταφύγια, τα δωμάτια επικοινωνίας».

Ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι οι μηχανικοί μάχης χρησιμοποιούν εκρηκτικούς μηχανισμούς για να καταστρέψουν ένα δίκτυο τούνελ που έχει κατασκευάσει η Χαμάς και εκτείνεται σε εκατοντάδες χιλιόμετρα κάτω από τη Γάζα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ