ΚΟΣΜΟΣ

Χεζμπολάχ: Εάν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα ο πόλεμος θα εξαπλωθεί

Χεζμπολάχ: Εάν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα ο πόλεμος θα εξαπλωθεί
O Σείχης Ναίμ Κασέμ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Hasan Sarbakhshian

Τους φόβους για ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα αποκτήσει και άλλα μέτωπο αναζωπύρωσε ο δεύτερος στην εξουσία της Χεζμπολάχ της ισχυρής πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από το Ιράν στον Λίβανο.

Ο σεΐχης Ναΐμ Κασέμ προειδοποίησε μιλώντας στο BBC για τον κίνδυνο ενός περιφερειακού πολέμου σε περίπτωση που οι βομβαρδισμοί στη Γάζα συνεχιστούν.

Όπως τόνισε η «η δολοφονία αμάχων από το Ισραήλ στη Γάζα κινδυνεύει να προκαλέσει έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή».

«Πολύ σοβαρές και πολύ επικίνδυνες εξελίξεις θα μπορούσαν να συμβούν στην περιοχή και κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει τις επιπτώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κίνδυνος είναι πραγματικός», ανέφερε, «επειδή το Ισραήλ αυξάνει την επιθετικότητά του εναντίον των αμάχων και σκοτώνει περισσότερες γυναίκες και παιδιά. Είναι δυνατόν αυτό να συνεχιστεί και να αυξηθεί, χωρίς να φέρει πραγματικό κίνδυνο για την περιοχή; Νομίζω ότι όχι».

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση θα συνδέεται με τις ενέργειες του Ισραήλ. «Κάθε πιθανότητα έχει ανταπόκριση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ