ΚΟΣΜΟΣ

Κριμαία: βύθισε δύο ρωσικά αποβατικά σκάφη

Κριμαία: βύθισε δύο ρωσικά αποβατικά σκάφη
Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας έπληξαν δύο ρωσικά αποβατικά πλοία στη χερσόνησο της Κριμαίας, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Κιέβου.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως κατά την επίθεση το βράδυ της Πέμπτης χτυπήθηκαν δύο μικρά αποβατικά σκάφη της Ρωσίας. Σε νεότερη ενημέρωση το βράδυ της Παρασκευής, έγινε γνωστό πως τα δύο αποβατικά επλήγησαν από μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USV) και βυθίστηκαν. Το ένα ήταν κλάσης Akula και το άλλο κλάσης Serna, σύμφωνα με το Κίεβο.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, τα δύο σκάφη κατέληξαν στο βυθό. Το Akula αμέσως και το Serna ακολούθησε παρά τις προσπάθειες» που καταβλήθηκαν, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τα ρωσικά αποβατικά σκάφη ήταν φορτωμένα με τεθωρακισμένα οχήματα, σύμφωνα με την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την αναφορά. Δεν υπήρξε αντίδραση από τη Ρωσία, η οποία το 2014 προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας. Στη Σεβαστούπολη είναι το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι ορισμένα ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν αποσυρθεί από τη Σεβαστούπολη λόγω των πρόσφατων επιθέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ