Nότια Κορέα: Εγκαθιστά το αντιπυραυλικό σύστημα που η Βόρεια Κορέα θεωρεί «αιτία πολέμου»
Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας γνωστοποίησε ότι θ' ανακοινώσει αργότερα σήμερα την τοποθεσία όπου θ' αναπτυχθεί το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD, παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξή του ενοχλεί την Κίνα, ενώ θεωρείται αιτία πολέμου από τη Βόρεια Κορέα.
Η Σεούλ και η Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι έλαβαν την τελική απόφαση για την ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση από τη Βόρεια Κορέα.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα απείλησε ν' αντεπιτεθεί μετά την απόφαση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας να προχωρήσουν στην εγκατάσταση του συστήματος, ως “φυσική αντίδραση” αφού γίνουν γνωστά ο χρόνος και ο τόπος ανάπτυξης του THAAD.
Τα ΜΜΕ στη Νότια Κορέα αναφέρουν ότι η ανάπτυξη του συστήματος θα γίνει κοντά στην πόλη Νταεγκού, στα νοτιοανατολικά της χώρας
Προσαγωγή ατόμου για τη δολοφονία του 51χρονου τραγουδιστή στην Καρδίτσα (vids)
16:24
19η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας - Μια πρόκληση για τη νέα γενιά και τη δημόσια υγεία
16:21
Επικοινωνία Χακάν Φιντάν με Ιράν, Αίγυπτο, ΗΠΑ και ΕΕ για τερματισμό του πολέμου
16:20
Νέα ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ - Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί (vid)
16:08