ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Άμαχοι τραυματίστηκαν από αντιαρματικό πύραυλο κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο

Ισραήλ: Άμαχοι τραυματίστηκαν από αντιαρματικό πύραυλο κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Μαχητές εκτόξευσαν σήμερα, Κυριακή 12/11 αντιαρματικούς πυραύλους κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου και έπληξαν αμάχους, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας πως ανταποδίδει με πυρά πυροβολικού.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής υπηρεσίας ασθενοφόρων δήλωσε στο ισραηλινό N12 News πως ένας άνθρωπος τραυματίστηκε και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και πως τρεις έως πέντε άλλοι έχουν τραυματιστεί πιο ελαφρά. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν αυτοκίνητα να καίγονται σε έναν δρόμο κοντά σε ανοικτή περιοχή.

Χθες, Σάββατο, ο επικεφαλής της πανίσχυρης οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου Σάγεντ Χάσαν Νασράλα είπε πως το μέτωπο εναντίον του Ισραήλ θα παραμείνει ενεργό.

Το Ισραήλ ακολούθως απηύθυνε προειδοποίηση στη σιιτική οργάνωση να μην κλιμακώσει τις μάχες, παρότι ο στρατός του διεξάγει εκστρατεία εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Το Σάββατο 11/11 ισραηλινή επιδρομή στοχοθέτησε ένα όχημα στο νότιο Λίβανο, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση περίπου 45 χιλιομέτρων από τα κοινά σύνορα, στο πρώτο πλήγμα σε βάθος εντός του λιβανικού εδάφος από την έναρξη των εχθροπραξιών τον Οκτώβριο, μετέδωσε κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Το επίσημο λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, το οποίο δεν έκανε λόγο για θύματα, διευκρίνισε πως «ένα εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στοχοθέτησε μικρό φορτηγό που βρισκόταν σε οπωρώνα της περιφέρειας Ζαχράνι», στη λιβανική ακτή.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ισραηλινή επιδρομή τόσο μακριά από τα σύνορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ