Λονδίνο: Διώξεις σε επτά άτομα για τα επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών
Σε επτά άτομα ασκήθηκαν διώξεις μετά τη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων και την αντιδιαδήλωση της ακροδεξιάς στο Λονδίνο, όπου συνελήφθησαν περισσότεροι από 140 άνθρωποι, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.
Συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο, 11/11, μεταξύ αστυνομικών και μελών ακροδεξιών οργανώσεων που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για την διαδήλωση υπέρ του λαού της Παλαιστίνης και κατά της Γενοκτονίας που συντελέιται με τον βομβαρδισμό παιδιών και αμάχων σε νοσοκομεία, που συνέπεσε με τους εορτασμούς για την Ημέρα της Ανακωχής, την επέτειο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατά την οποία η Βρετανία τιμά τη μνήμη των θυμάτων.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για μια σειρά «άλλων επεισοδίων» και ότι οι επτά κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα, όπως πρόκληση υλικών ζημιών, αντίσταση κατά τη σύλληψη, οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ανάρμοστη συμπεριφορά λόγω μέθης και επίθεση.
«Ομάδες αστυνομικών συνεχίζουν να ερευνούν τις υποθέσεις εκείνων που κρατούνται και εξετάζουν τις περιπτώσεις εκείνων που εντοπίζονται στις φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης», είπε ο Αναπληρωτής Επιθεωρητής Λόρενς Τέιλορ, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής των αστυνομικών επιχειρήσεων του Σαββάτου στη βρετανική πρωτεύουσα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λονδίνο: Συμπλοκές αστυνομικών με ακροδεξιούς στη μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων
Βρυξέλλες - Παρίσι - Λονδίνο -Νέα Υόρκη: Πάνω από 190.000 διαδηλωτές σε πορείες υπέρ της Παλαιστίνης
Μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων στην Ευρώπη: Χιλιάδες κατέκλυσαν το Λονδίνο
Στο ζενίθ οι στρατιωτικές δαπάνες του Ισραήλ παρά την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας
10:20
Κακοκαιρία Byron: Απεγκλωβισμοί πολιτών από σπίτια και αυτοκίνητα στην Αθήνα
10:14
Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην Λακωνία - Υποχωρούν σταδιακά τα φαινόμενα
10:11
Στη Κύπρο η απεσταλμένη του γ.γ του ΟΗΕ - Συναντάται σήμερα με Έρχιουρμαν και αύριο με Χριστοδουλίδη
10:10