ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Νετανιάχου έχεις τελειώσει και... φεύγεις»

Ερντογάν: «Νετανιάχου έχεις τελειώσει και... φεύγεις»
CNNi

Νέα «επίθεση» εξαπέλυσε από την Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια χθεσινής ομιλίας του, δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι το κλίμα μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ είναι ιδιαίτερα «βαρύ» με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση στη Γάζα.

Δηλώνοντας ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζονται από τις 7 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Ερντογάν έριξε τα «βέλη» του κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού. «Νετανιάχου, εσύ τέλειωσεις, φεύγεις. Αυτές είναι οι καλές σου ημέρες», είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Πήρες την κατάρα των πονεμένων»

«Τώρα βλέπω πως ο Νετανιάχου πήρε μαζί τους δύο υπουργούς του και έκανε και συνέντευξη Τύπου. Ενοχλήθηκε πολύ από τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Μακρόν. Όπως τον ενόχλησε πολύ και η σύνοδος στο Ριάντ. Τι είπα εγώ χθες όταν επέστρεφα με το αεροπλάνο; Eϊ Νετανιάχου αυτές είναι οι καλές σου μέρες. Νετανιάχου να ξέρεις κάτι! Έχεις τελειώσει και φεύγεις! Φεύγεις! Πήρες την κατάρα των πονεμένων», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται όπως το Ισραήλ. Εμείς όμως, δεν σκεφτόμαστε και δεν μπορούμε να σκεφτούμε σαν αυτούς. Γιατί βλέπω τη Χαμάς ως ένα πολιτικό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές στην Παλαιστίνη. Εκείνοι, θέλουν να μας φέρουν σε ένα σημείο να πούμε ''η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση''. Όχι, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Αντίθετα, είναι άνθρωποι που αγωνίζονται να προστατεύσουν τα εδάφη τους, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να πολεμήσουν για την πατρίδα τους. Η οπτική μεταξύ μας είναι εντελώς διαφορετική», κατέληξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ