ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Φόβοι για υγειονομική καταστροφή από τις άταφες σορούς - Χιλιάδες Παλαιστίνιοι στα ερείπια

Γάζα: Φόβοι για υγειονομική καταστροφή από τις άταφες σορούς - Χιλιάδες Παλαιστίνιοι στα ερείπια
Έρευνες διάσωσης Παλαιστινίων κάτω από τα ερείπια που έχουν προκληθεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς AP Photo/Mohammed Dahman

Για περισσότερους από 3.250 αγνοούμενους Παλαιστινίους, θαμμένους κάτω από τα συντρίμμια κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, ενώ εντείνονται οι φόβοι για «υγειονομική καταστροφή» όσο οι σοροί μένουν άταφες. 

Από αυτούς τουλάχιστον 1.700 είναι παιδιά, όπως μεταδίδει το al jazeera.

Στο μεταξύ, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως δέχεται κλήσεις από την Γάζα και στις βόρειες περιοχές της για «τεράστιο αριθμό ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια και δεκάδες τραυματίες που χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη, σε σημεία όπου ούτε ασθενοφόρα ούτε δυνάμεις της πολιτικής άμυνας μπορούν να προσεγγίσουν».

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Την ίδια ώρα, το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι το προσωπικό του νοσοκομείου αλ Σίφα δεν έχει καταφέρει να θάψει τουλάχιστον 100 σορούς, οι οποίες αποσυντίθενται στην αυλή.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι μέσα στο νοσοκομείο συσσωρεύονται ιατρικά απόβλητα. Οι συνθήκες αυτές θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και απειλούν να μεταδώσουν ασθένειες, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «υγειονομική καταστροφή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ