ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν προς Ισραήλ: «Το τέλος σας έρχεται και θα είναι απογοητευτικό»

Ερντογάν προς Ισραήλ: «Το τέλος σας έρχεται και θα είναι απογοητευτικό»
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Richard Drew

Μία ακόμη σφοδρή επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.   

«Οι Ισραηλινοί ηγέτες δεν πρέπει να ανησυχούν. Όπως η Αρμενία, το τέλος τους θα είναι απογοητευτικό» διεμήνυσε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι η κατάσταση στη Γάζα έχει γίνει η αφορμή για να πέσουν οι μάσκες σε όλον τον κόσμο.

«Το Ισραήλ συνεχίζει τις σφαγές του για 40 ημέρες. Στοχεύοντας σκόπιμα νοσοκομεία και σχολεία, εφαρμόζει μια στρατηγική ολικής καταστροφής μιας πόλης μαζί με τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτήν. Είναι ένα κράτος τρομοκρατίας. Το Ισραήλ είναι ένα κράτος τρομοκράτης που διαπράττει εγκλήματος πολέμου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».

Για να συνεχίσει:

«Αναφέρεστε στη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα που συμμετείχε και κέρδισε τις εκλογές. Τους στερήσατε τα δικαιώματά τους. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ τα πήραν μαζί. Αλλά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στη χώρα μου που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Χαμάς είναι πολιτικό κόμμα».

«Ο πόλεμος έχει επίσης μια ηθική. Ο πρώτος κανόνας στον πόλεμο είναι να μην αγγίζεις παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους και ασθενείς. Αυτοί που σφάζουν μωρά στη θερμοκοιτίδα, αυτοί που καταδικάζουν ανθρώπους σε θάνατο κόβοντας τους το νερό και τα καύσιμα... Ρωτάω τον Νετανιάχου εδώ: έχετε ατομική βόμβα ή όχι; Παραδεχθείτε το αν τολμάτε. Ως Ισραήλ, έχεις ατομικές βόμβες και πυρηνικές βόμβες. Τα ξέρουμε αυτά. Τώρα έρχεται ο θάνατός σας. Δεν έχει σημασία τι έχεις, είσαι χαμένος».

«Αντιμετωπίζουμε μια γενοκτονία. (...) Όσοι δεν υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το Ισραήλ είναι τουλάχιστον το ίδιο ένοχοι.

Εκατοντάδες παιδιά πεθαίνουν από τις βόμβες. Κανείς από αυτούς που μιλούν για δημοκρατία δεν βγάζει άχνα. Οι διεθνείς δημοσιογραφικοί οργανισμοί δεν κάνουν ούτε μια δήλωση. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τους δικούς του υπαλλήλους, πόσο μάλλον τις ζωές των αμάχων της Γάζας. Ισραηλινοί υπουργοί ομολογούν μπροστά στις κάμερες ότι διαθέτουν πυρηνικά όπλα».

Ειδική μνεία έκανε και στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτηρίζοντας τον τελειωμένο.

«Ο Νετανιάχου παραχωρεί συνέντευξη Τύπου με υπουργούς πιστεύοντας ότι θα τον σώσουν. Ο Νετανιάχου είναι χαμένος. Το όλο θέμα είναι η στάση εκείνων που θα σταθούν στο πλευρό που έχουν το δίκιο. Η Δύση, και ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, εξακολουθούν δυστυχώς να είναι σε λάθος στρατόπεδο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ομιλία για την καστάσταση στη Γάζα πραγματοποίησε και η Εμινέ Ερντογάν σε σιεθνή συνάντηση υπό τον τίτλο «Ενωμένοι για την Ειρήνη στην Παλαιστίνη» που οργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ