ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Κάμερον -  Συνάντηση με Ζελένσκι

Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Κάμερον -  Συνάντηση με Ζελένσκι
O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποδέχεται τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον Ukrainian Presidential Press Office via AP

Πρεμιέρα με Ζελένσκι έκανε στη νέα του θητεία ως υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Κάμερον μετέβη στο εμπόλεμο Κίεβο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για συνομιλίες κατά το πρώτο ταξίδι εργασίας του στο εξωτερικό, όπως δήλωσε σήμερα ο ουκρανός ηγέτης.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο του Ζελένσκι ο Κάμερον δηλώνει πως θέλει να υπογραμμίσει την υποστήριξη του Λονδίνου προς την Ουκρανία.

Από την πλευρά του ο Ζελένσκι δήλωσε πως είναι ευγνώμων για την επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται ενώ μαίνεται μια σύγκρουση στη Μέση Ανατολή για την οποία δήλωσε πως έχει αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία, ο οποίος βρίσκεται τώρα στον 21ο μήνα και δεν φαίνεται να τελειώνει.

Ο κόσμος δεν είναι τόσο επικεντρωμένος στην κατάσταση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία και το γεγονός ότι διχάζεται η προσοχή πραγματικά δεν βοηθάει», δήλωσε.

Η Βρετανία είναι στενός σύμμαχος της Ουκρανίας σε όλη τη διάρκεια του πολέμου που ξεκίνησε το Φεβρουάριο 2022 από τη Ρωσία.

«Αυτό που θέλω να πω όντας εδώ είναι ότι θα συνεχίσουμε να σας δίνουμε την ηθική υποστήριξη, τη διπλωματική υποστήριξη... αλλά πάνω απ' όλα τη στρατιωτική υποστήριξη που χρειάζεστε, όχι μόνο φέτος και την ερχόμενη χρονιά, αλλά για όσο διάστημα χρειαστεί», δήλωσε ο Κάμερον.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Βρετανία θα εργασθεί με τους συμμάχους της «για να εξασφαλίσει ότι η προσοχή είναι εδώ στην Ουκρανία».

Στην ουκρανική δήλωση δεν αναφέρεται πότε πραγματοποιήθηκαν οι συνομιλίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ