ΚΟΣΜΟΣ

Επείγουσα ανάγκη για επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης - Συνάντηση Γεραπετρίτη - Αλ Μαλίκι στη Ραμάλα

Επείγουσα ανάγκη για επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης - Συνάντηση Γεραπετρίτη - Αλ Μαλίκι στη Ραμάλα
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ΙΝΤΙΜΕ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με το Παλαιστίνιο ομόλογό του Ριάντ Αλ Μαλίκι συναντήθηκε στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.  

Ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό, Μοχάμαντ Σταγιέχ.

https://www.instagram.com/p/Czs2paZIpHo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κατά την συνάντηση ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε στον Παλαιστίνιο ομόλογό του την επείγουσα ανάγκη για επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης, με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Γάζα σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο X (πρώην Twitter).

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε ότι σκοπός των σημερινών συναντήσεων είναι η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων καθώς η Ελλάδα είναι υπέρ των ανθρωπιστικών παύσεων.

«Η Ελλάδα έχει σημαντικό διπλωματικό κεφάλαιο. Το έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια χάρη στη συνεπή της εξωτερική πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η «δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία τρομοκρατική ενέργεια».

«Έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική που στηρίζεται στο Δίκαιο. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι είμαστε κατά της τρομοκρατίας αλλά είμαστε υπέρ του ανθρωπισμού. Να είναι δυνατόν να λαμβάνουν οι ευάλωτοι την περίθαλψη και να μην στοχοποιούνται οι άμαχοι» υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Πάντοτε παίζουμε έναν κρίσιμο ρόλο. Μας σέβονται όλες οι πλευρές, και με αυτό το κεφάλαιο θα πορευτούμε» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ