ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Ραμάλα σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης – Με ποιους θα συναντηθεί από την Παλαιστινιακή ηγεσία

Στη Ραμάλα σήμερα ο Γιώργος  Γεραπετρίτης – Με ποιους θα συναντηθεί από την Παλαιστινιακή ηγεσία
Eurokinissi

Στη Ραμάλα μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, με σκοπό να συναντήσει την Παλαιστινιακή ηγεσία και να συζητήσει την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την παροχή βοήθειας στους αμάχους.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του, Ριάντ αλ-Μαλίκι ενώ θα γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό, Μοχάμαντ Σταγιέχ.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε ότι σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων καθώς η Ελλάδα είναι υπέρ των ανθρωπιστικών παύσεων.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του Διεθνούς Δικαίου τονίζοντας πως η εξωτερική της πολιτική είναι μια εξωτερική πολιτική Αρχών.

«Η Ελλάδα έχει σημαντικό διπλωματικό κεφάλαιο. Το έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια χάρη στη συνεπή της εξωτερική πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η «δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία τρομοκρατική ενέργεια».

«Έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική που στηρίζεται στο Δίκαιο. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι είμαστε κατά της τρομοκρατίας αλλά είμαστε υπέρ του ανθρωπισμού. Να είναι δυνατόν να λαμβάνουν οι ευάλωτοι την περίθαλψη και να μην στοχοποιούνται οι άμαχοι» υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Πάντοτε παίζουμε έναν κρίσιμο ρόλο. Μας σέβονται όλες οι πλευρές, και με αυτό το κεφάλαιο θα πορευτούμε» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ