Τουρκική Βουλή: Αναβλήθηκε η ψηφοφορία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Ανέβαλε την ψηφοφορία για τη συζήτηση για το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου, που συνήλθε την Πέμπτη (16/10).
Μετά τις διαπραγματεύσεις για το σύνολο της πρότασης, αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης με την σύμφωνη γνώμη των βουλευτών του AKP, μεταδίδει η Hurriyet.
«Δεδομένου ότι το υπό συζήτηση θέμα δεν είναι ξεκάθαρο και οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ωριμάσει ακόμη, τα άρθρα της πρότασης δεν θα έπρεπε να προχωρήσουν και να τερματιστούν».
Ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι υπάρχει μία πιθανότητα να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε το νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο για επικύρωση πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες, σε μια κίνηση που χαιρετίστηκε από το ΝΑΤΟ και τη Στοκχόλμη. Η Τουρκία είχε αρχικά προβάλει αντιρρήσεις επειδή ισχυρίζεται πως η Σουηδία προσφέρει καταφύγιο σε οργανώσεις, τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές.
Το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου προτού τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του σώματος. Στη συνέχεια θα καταστεί νόμος με την υπογραφή του Ερντογάν.
Ενώ λέει πως η Άγκυρα περιμένει περισσότερα από τη Σουηδία όσον αφορά την καταπολέμηση Κούρδων μαχητών, ο Ερντογάν δήλωσε αυτό το μήνα πως θα προσπαθήσει να διευκολύνει την επικύρωση όσο το δυνατόν περισσότερο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία: Άρχισε στην Εθνοσυνέλευση η συζήτηση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Voucher κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ: Ποιες υπηρεσίες καλύπτουν και πώς να τα αξιοποιήσετε
01:00
Τριπλή επιστροφή ενοικίου το 2026: Αναλυτικά οι δικαιούχοι και τα ποσά
00:30
Τραγωδία στη Μεσσήνη: Νεκρός 38χρονος δημοτικός σύμβουλος - Φέρεται να απαγχονίστηκε
23:59
Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα στο Αζερμπαϊτζάν (vid)
23:49