ΚΟΣΜΟΣ

Τσακαλώτος: Εφικτό να βρούμε 10 βουλευτές για Κ.Ο. μαζί με τη «Ομάδα Αχτσιόγλου»

Τσακαλώτος: Εφικτό να βρούμε 10 βουλευτές για Κ.Ο. μαζί με τη «Ομάδα Αχτσιόγλου»
Εφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Τα επόμενα βήματα του ίδιου αλλά και της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου που βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, σκιαγράφησε σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, άτυπος επικεφαλής της «Ομπρέλας».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μαζί με τους βουλευτές που ελέγχει η «Ομάδα Αχτσιόγλου» θα μπορέσουν να σχηματίσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, μιλώντας μάλιστα για 10 με 12 βουλευτές.

«Όπως ξέρετε χρειάζεται 10 βουλευτές, αφού δεν έχει κατέβει στις εκλογές. Είναι εφικτός στόχος, μια τέτοια ΚΟ θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων. Οι 10 ή 12 καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων. Νομίζω ότι βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς και ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να δώσει λύση στα μεγάλα ζητήματα».

Ερωτώμενος αν θα πρόκειται για μια ευκαιριακή συγκόλληση με στόχο τα προνόμια της κοινοβουλευτικής ομάδας, σημείωσε: «Θα δούμε μέχρι τις ευρωεκλογές αν θα είναι forum. Νομίζω ότι θα είναι κάτι περισσότερο από forum και κάτι λιγότερο από κόμμα. Είναι εντυπωσιακό πόσος κόσμος θέλει να συζητήσει. Δεν πρέπει να προσπαθήσουμε απλώς να φτιάξουμε κάτι, εμείς που φεύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χιλιάδες άνθρωποι που δεν ψηφίζουν. Αυτόν τον κόσμο πρέπει να πιάσουμε, γιατί στις χώρες που απαξιώνεται η πολιτική παίρνουν ακροδεξιά απολίτικη κατεύθυνση».

Σχετικά με το αν θα μπορέσουν να συνυπάρξουν σε ένα κόμμα με την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, σημείωσε: «Προφανώς θα υπάρχουν και εκεί διαφορές αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν και πρέπει να διαφωνήσουν. Άλλο αυτό και άλλο η τοξικότητα που εντάθηκε με τις εσωκομματικές εκλογές».

Παράλληλα για τα «καθήκοντα» της επόμενης ημέρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημείωσε: «Όσοι μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι έφυγαν πρέπει να πούμε τι θέλουμε γι’ αυτή τη χώρα. Όταν θέλεις να φτιάξεις κάτι καινούργιο, δεν το κάνεις στο πεδίο του παλιού εμφυλίου. Ό,τι ειπώθηκε, ειπώθηκε. Δεν μπορούμε τη συμβίωση. Εμείς που έχουμε πάρει έναν άλλο δρόμο, πρέπει να παράγουμε πολιτική, αυτό είναι που χρειάζεται η χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ