ΚΟΣΜΟΣ

Απελευθερώθηκαν 39 Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές φυλακές

Απελευθερώθηκαν 39 Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές φυλακές
Παλαιστίνιος που αφέθηκε ελεύθερος από τις ισραηλινές φυλακές την Κυριακή 26 Νοεμβρίου αγκαλιάζει την οικογένειά του ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA/ATEF SAFADI

Η ισραηλινή σωφρονιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι 39 Παλαιστίνιοι που κρατούνταν στις φυλακές της χώρας, όπως μετέδωσε το al jazeera.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνταν από τη Χαμάς. Από αυτούς 13 είναι Ισραηλινοί (εννέα παιδιά και τέσσερις γυναίκες), ενώ σύμφωνα με τον IDF άλλοι τέσσερις είναι ξένης υπηκοότητας.

Τα άτομα αυτά αποτελούν το τρίτο γκουπ που έμεινε ελεύθερο σήμερα κατά την τρίτη ημέρας της εκεχειρίας στη Γάζα.

Μετά και τη σημερινή ανταλλαγή, έχουν αφεθεί ελεύθεροι 117 Παλαιστίνιοι (στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά), που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές.

Από την άλλη πλευρά έχουν αφεθεί ελεύθεροι 39 Ισραηλινοί, 17 Ταϊλανδοί, ένας Φιλιππινέζος και ένας ρωσο-ισραηλινός (με διπλή υπηκοότητα).

Η σημερινή διαδικασία κύλησε σαφώς πιο ομαλά σε σχέση με τη χθεσινή ανταλλαγή, καθώς ολοκληρώθηκε μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες, ενώ αντίθετα το Σάββατο υπήρξαν πολύωρες διαπραγματεύσεις που παραλίγο να τινάξουν την εκεχειρία στον αέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ