ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Όλο και πιο κοντά στην επέκταση της εκεχειρίας λέει η Αίγυπτος

Γάζα: Όλο και πιο κοντά στην επέκταση της εκεχειρίας λέει η Αίγυπτος
Ισραηλινοί πανηγυρίζουν για την επιστροφή ομήρων από τη Γάζα AP Photo/Leo Correa

Πολύ κοντά στο να εξασφαλιστεί μια διήμερη παράταση της συνεχιζόμενης εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς είναι οι εμπλεκόμενες στις διαπραγματεύσεις πλευρές σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Αιγύπτιου προέδρου. 

Η παράταση της εκεχειρίας θα απελευθερώσει 10 Ισραηλινούς ομήρους και 30 Παλαιστίνιους κρατούμενους τόσο αύριο όσο και την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Ντιάα Ρασουάν, προσθέτοντας ότι 11 Ισραηλινοί όμηροι θα απελευθερωθούν επίσης αργότερα τη Δευτέρα (27/11).

Με τη σειρά της η Wall Street Journal αναφέρει ότι αιγυπτιακές και καταριανές πηγές στη διαπραγματευτική ομάδα εκτιμούν ότι η κατάπαυση του πυρός θα παραταθεί τουλάχιστον για μία ακόμη ημέρα Σύμφωνα με τους όρους της τρέχουσας συμφωνίας, άλλοι 11 όμηροι και άλλοι 33 κρατούμενοι Παλαιστίνιοι θα απελευθερωθούν τη Δευτέρα (27/11). Ωστόσο, αναφέρθηκαν διαφωνίες σχετικά με τα ονόματα των ομήρων και των κρατουμένων που έχουν προγραμματιστεί να απελευθερωθούν σήμερα.

Πληροφορίες θέλουν ένα από τα κύρια ζητήματα που καθυστερούν τις συνομιλίες για την απελευθέρωση της τέταρτης ομάδας Ισραηλινών ομήρων αργότερα είναι ότι ο κατάλογος των ονομάτων που η Χαμάς δήλωσε ότι σκοπεύει να απελευθερώσει θα χωρίσει αρκετά παιδιά από τις μητέρες τους, δηλώνει Ισραηλινός αξιωματούχος στους «Times of Israel».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ