Πεντάγωνο: Σομαλοί πειρατές προσπάθησαν να καταλάβουν το δεξαμενόπλοιο Central Park
Η απόπειρα κατάληψης ενός εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν φαίνεται ότι ήταν έργο Σομαλών πειρατών και όχι των Υεμενιτών ανταρτών Χούτι, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
«Συνεχίζουμε την αξιολόγηση του συμβάντος, όμως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις αυτά τα πέντε άτομα είναι Σομαλοί», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ. «Πρόκειται σαφώς για πειρατεία», πρόσθεσε.
Πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ανταποκρίθηκε στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε την Κυριακή το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών υλών Central Park.
Οι πέντε επιτιθέμενοι προσπάθησαν αρχικά να διαφύγουν με ταχύπλοο αλλά τελικά παραδόθηκαν και επιβιβάστηκαν στο αμερικανικό πλοίο USS Mason. Το πλήρωμα του Central Park είναι ασφαλές, ανέφεραν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ελεύθερο και ασφαλές το δεξαμενόπλοιο που κατελήφθη από ενόπλους στον κόλπο του Άντεν
Ρεσάλτο μεταναστών σε τουρκικό εμπορικό πλοίο ανοιχτά της Νάπολης
Πότε τελειώνουν οι χειμερινές εκπτώσεις: Tι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
00:30
Ολυμπιακός - Λεβερκούζεν 0-2: Αυτή τη φορά οι Γερμανοί «λύγισαν» και τον Τζολάκη
23:59
Τέλος το ελληνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle από το 2027 - Η ανακοίνωση της διοίκησης
23:58
Παραγουάη: Μεγάλη διακοπή ρεύματος επηρεάζει την πρωτεύουσα και μεγάλες περιοχές της χώρας
23:50