ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Έμπορος ναρκωτικών έδωσε στην κυβέρνηση τεχνητό νησί για να μειωθεί η ποινή του

Ιταλία: Έμπορος ναρκωτικών έδωσε στην κυβέρνηση τεχνητό νησί για να μειωθεί η ποινή του
Unsplash

Ένας Ιταλός έμπορος ναρκωτικών είχε στην κατοχή του ένα τεχνητό νησί στο Ντουμπάι, το οποίο αποφάσισε να αποχωριστεί, δωρίζοντάς το στην ιταλική κυβέρνηση, με την ελπίδα να μειωθεί η βαριά ποινή που αντιμετώπιζε για σωρεία αδικημάτων.

Ο Ραφαέλε Ιμπεριάλε είναι ένας εκ των διαβόητων διακινητών ναρκωτικών της ναπολιτάνικης μαφίας και καζητούνταν για πέντε χρόνια, μέχρι που τον Αύγουστο του 2021 συνελήφθη στο Ντουμπάι, ενώ τον Μάρτιο του 2022 εκδόθηκε στην Ιταλία.

Η είδηση για την παραχώρηση του τεχνητού νησιού έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της δίκης στη Νάπολη, με 20 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο Ιμπεριάλε.

Το νησί ονομάζεται «Ταϊβάν» και ο Ιμπεριάλε το είχε αγοράσει την περίοδο που κρυβόταν. Η αξία του εκτιμάται στα 60-80 εκατ. ευρώ, ενώ αποτελεί μέρος ενός τεχνητού αρχιπελάγους, συμφωνα με τον Guardian, που ονομάζεται «Κόσμος» και έχει το σχήμα του χάρτη της υφηλίου.

Ο Ιμπεριάλε αντιμετωπίζει κάθειρξη 14 ετών και 10 μηνών και προσπαθεί να εμφανιστεί πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές προκειμένου να καταφέρει να έχει μειωμένη ποινή.

Ο Ιταλός έμπορος ναρκωτικών πιστεύεται ότι ήταν αρχηγός μεγάλου καρτέλ, μαζί με τον άλλοτε πιο καταζητούμενο εγκληματία της Ολλανδιας, Ριντουάν Ταγκί, τον Ιρλανδό Ντάνιελ Κίναχαν και τον Βόσιο διακινητή ναρκωτικών Εντίν Γκατσάνιν.

Ο Ιρλανδός Κίναχαν, ο πατέρας και ο αδελφός του εξακολουθούν να διαφεύγουν της σύλληψης, με τις αρχές να θεωρούν την ομάδα του Ιμπεριάλε ένα από τα 50 μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο, με ειδίκευση στην κοκαΐνη του Περού.

Ο Ιταλός εντωμεταξύ όσο κρυβόταν ζούσε μέσα στα λούσα και την πολυτέλεια στο Ντουμπάι, ξοδεύοντας 400.000 ευρώ μηνιαίως. Το παρατσούκλι του ήταν «αφεντικό Βαν Γκογκ», καθώς κατείχε δύο πίνακες του Ολλανδού διάσημου ζωγράφου, που εκλάπησαν στις 7 Δεκεμβρίου 2002.

Τους πίνακες ο Ιμπεριάλες επέστρεψε στις ιταλικές αρχές, μέσα στο πλαίσιο της όλης προσπάθειας να δείξει καλή διαγωγή για να μειωθεί η ποινή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ