ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αν δεν συνεχιστεί ο πόλεμος θα διαλυθεί η κυβέρνηση, απειλεί ακροδεξιός υπουργός

Ισραήλ: Αν δεν συνεχιστεί ο πόλεμος θα διαλυθεί η κυβέρνηση, απειλεί ακροδεξιός υπουργός
AP Photo / Ohad Zwigenberg, Pool, File

Με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν δεν συνεχιστεί ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς μετά τη λήξη της ολιγοήμερης εκεχειρίας, απείλησε σήμερα Τρίτη (28/11) ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.

«Τερματισμός του πολέμου = Διάλυση της κυβέρνησης», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Το ακροδεξιό κόμμα «Οτσμά Γεχουντίτ», του οποίου ηγείται ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, εκπροσωπείται από τρεις υπουργούς στην κυβέρνηση Νετανιάχου και κατέχει συνολικά έξι έδρες στο ισραηλινό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, εφόσον η κυβέρνηση Νετανιάχου εξακολουθήσει να έχει την υποστήριξη του κόμματος «Εθνική Ενότητα» του Μπένι Γκαντς, θα αντέξει ενδεχόμενη αποχώρηση του Μπεν Γκβιρ.

Νέα επέκταση για το Δίκτυο Vodafone κάτω απο τη θάλασσα