ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Παραδόθηκε στον Ερυθρό Σταυρό η έκτη «ομάδα» ομήρων - Ανάμεσά τους δύο Ρωσίδες

Γάζα: Παραδόθηκε στον Ερυθρό Σταυρό η έκτη «ομάδα» ομήρων - Ανάμεσά τους δύο Ρωσίδες
Ισραηλινός όμηρος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Leo Correa

Στον Ερυθρό Σταυρό παραδόθηκαν, σύμφωνα με τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης οι 10 όμηροι της Χαμάς στο πλαίσιο του έκτου γύρου απελευθέρωσης, ενώ ελεύθερες νωρίτερα αφέρθηκαν και δύο Ρωσίδες.

Παράλληλα, η Ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους ομήρους που παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό κρατούνταν από την οργάνωση, ενώ η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι είχε μεταφέρει τους ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως με δύο γυναίκες ρωσικής υπηκοότητας, που τελούσαν υπό ομηρεία, ξεκίνησε η έκτη κατά σειρά απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς.

Οι δύο Ρωσίδες παραδόθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 29/11, στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να αφεθούν ελεύθερες, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό κίνημα.

«Μετά τις προσπάθειες του Ρώσου προέδρου», το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα τις παρέδωσε στη ΔΕΕΣ «ώστε να τις παραδώσει σε έναν εκπρόσωπο των ρωσικών Εξωτερικών Υποθέσεων», ανέφερε η Χαμάς.

Η ισλαμιστική οργάνωση απελευθέρωσε την Κυριακή τον Ρον Κριβόι, έναν 25χρονο Ισραηλινορώσο, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την «υποστήριξη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο παλαιστινιακό ζήτημα».

Τόσο το Ισραήλ όσο και η Χαμάς φαίνεται να ενδιαφέρονται για περαιτέρω παρατάσεις της εκεχειρίας, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη καμία συμφωνία, την ώρα που Ισραηλινοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι γίνονται προετοιμασίες για την επιστροφή στη στρατιωτική δράση.

Ο Μπένι Γκαντζ, μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, δήλωσε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή και θα επεκταθεί σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ