Ισπανία: Διακινητές πέταξαν στη θάλασσα μετανάστες κοντά στο Κάντιθ - Τέσσερις νεκροί
Άλλο ένα επεισόδιο με εγκληματίες διακινητές και θύματα μετανάστες σημειώθηκε στα νερά της Μεσογείου και συγκεκριμένα στις ακτές του ισπανικού νότου.
Τέσσερις μετανάστες που επέβαιναν σε ταχύπλοο ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα, καθώς νωρίτερα οι διακινητές τους πέταξαν στο νερό, λίγα μέτρα από παραλία στο Κάντιθ.
Στο ταχύπλοο επέβαιναν 27 μετανάστες, εκ των οποίων 23 διασώθηκαν.
Βίντεο που μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ένα μαύρο φουσκωτό ταχύπλοο να κινείται κυκλικά, σε μικρή απόσταση από την παραλία και οι διακινητές να ρίχνουν στη θάλασσα μετανάστες. Ορισμένοι πασχίζουν απεγνωσμένα να κρατηθούν στην επιφάνεια. Αυτόπτες μάρτυρες έσπευσαν να βοηθήσουν, καθώς το φουσκωτό απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα.
Άλλοι οκτώ μετανάστες εγκαταλείφθηκαν από διακινητές σε άλλη παραλία, η οποία βρίσκεται νοτιότερα, στην περιοχή Τσικλάνα. Τρεις εξ αυτών διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με συμπτώματα υποθερμίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιταλία: Στη Λαμπεντούζα έφθασαν από τη Λιβύη 573 μετανάστες
Σολτς: Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη συμφωνία Ιταλίας - Αλβανίας για τους μετανάστες
Γαλλία: Δύο μετανάστες πνίγηκαν στη Μάγχη - Σώθηκαν άλλοι 57 ναυαγοί
Η Αλγερία διακόπτει τη αεροπορική σύνδεση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
20:39
Πλημμύρες στην Πορτογαλία: Νεκρός ένας πυροσβέστης
20:28
Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΡΤ
20:16
Νορβηγία: Οι πολικές αρκούδες γίνονται πιο παχιές και υγιείς, παρά το λιώσιμο των πάγων
20:14