Τουρκία: Η Βρετανία θα βοηθήσει να πάρουμε τα Eurofighter από τη Γερμανία
Ανανεώθηκε:
Tο θέμα αγοράς των μαχητικών Eurofighter συζήτησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ κατά την τελευταία του συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του στην Άγκυρα, σύμφωνα με πηγή του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
Οι Βρετανοί θα βοηθήσουν να πείσουν τους Γερμανούς να πουλήσουν το αεροσκάφος στην Τουρκία, ανέφερε η ίδια πηγή.
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Γκραντ Σαρπ, επισκέφθηκε την Άγκυρα στις 23 Νοεμβρίου.
«Θα θέλαμε να αναπτύξουμε την υπάρχουσα συνεργασία μας με το Ηνωμένο Βασίλειο σε πολλούς τομείς, κυρίως αναφορικά με το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος KAAN, καθώς και σε νέους τομείς, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon», είχε δηλώσει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του, τονίζοντας πως «εκφράσαμε από κοινού την αποφασιστικότητά μας για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας μας».
Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός είχε είβεβαιώσει επίσης ότι συζητήθηκαν επίσης το πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους νέας γενιάς TFX (ΚΑΑΝ) και το αίτημα της Τουρκίας για προμήθεια του Eurofighter Typhoon.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνομίλιες της Τουρκίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για αγορά Eurofighter
Ερντογάν: Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με την Ελλάδα
Βασιλική… διπλωματία:Το ταξίδι του Καρόλου στις ΗΠΑ, η επιχείρηση «γοητεία» και το μεγάλο στοίχημα
10:53
Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την κάλυψη της δαπάνης για την υπεράσπιση Μαδούρο από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας
10:48
Σβήνουν οι ελπίδες για τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Σε αξιέξοδο οι συνομιλίες
10:43
Τραγωδία στο Αιτωλικό: Νεκρός 56χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
10:32