ΚΟΣΜΟΣ

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ οφείλει να λάβει υπόψη τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ οφείλει να λάβει υπόψη τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας
AP Photo/Risto Bozovic

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να λάβει υπόψη τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας στον καθορισμό της μελλοντικής στρατηγικής της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την ομιλία της στην ετήσια διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.

«Η στρατηγική μας μπορεί να είναι πλήρης μόνο όταν θα λάβει υπόψη τις ανάγκες της Ουκρανίας και την βιομηχανική ικανότητά της», είπε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία να πρέπει να ενταχθεί στα αμυντικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της στον πόλεμό της κατά της ρωσικής εισβολής.

«Το πρώτο βήμα για να επιτευχθεί αυτό είναι η συμμετοχή της Ουκρανίας στην συμβουλευτική διαδικασία επί της βιομηχανικής Στρατηγικής», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει στην ενσωμάτωση της Ουκρανίας σε ορισμένα από τα αμυντικά μας προγράμματα, με την σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου αυτή είναι αναγκαία», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ