ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία λέει πως κατέστρεψε ναυτικό drone της Ουκρανίας

Η Ρωσία λέει πως κατέστρεψε ναυτικό drone της Ουκρανίας
Η γέφυρα της Κριμαίας ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό κατέστρεψε σήμερα, Παρασκευή 1/12 τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος το οποίο κατευθυνόταν στη χερσόνησο της Κριμαίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

«Περίπου στις 08:00 ώρα Μόσχας (σ.σ. 07:00 ώρα Ελλάδας), μη επανδρωμένο σκάφος του ουκρανικού ναυτικού εντοπίστηκε σε δυτικό τομέα της Μαύρης Θάλασσας κινούμενο προς τη χερσόνησο της Κριμαίας», σύμφωνα με το υπουργείο, που πρόσθεσε ότι «ο στόχος καταστράφηκε».

Η χερσόνησος της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία από την Ουκρανία το 2014, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος ουκρανικών επιθέσεων, που πολλαπλασιάστηκαν τους τελευταίους μήνες.

Εν τω μεταξύ, η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 18 από τα συνολικά 25 drones σύμφωνα με το Κίεβο τα οποία στάλθηκαν από τη Ρωσία να πλήξουν στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφεραν οι αρχές.

Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε εξάλλου ότι καταστράφηκαν δύο από τους τρεις πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία.

Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν κάνει λόγο, τουλάχιστον μέχρι τώρα, για ζημιές ή θύματα στις επιθέσεις, που κατ’ αυτές πάντα εξαπολύθηκαν από τη νοτιοδυτική Ρωσία και την Κριμαία και στάλθηκαν να πλήξουν στόχους στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ