Γάζα: Το 60% των σπιτιών και υποδομών έχουν καταστραφεί από το Ισραήλ
Ανανεώθηκε:
Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε περισσότερο από το 60% των σπιτιών και των οικιστικών μονάδων στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση του Παλαιστινιακού θύλακα στη Γάζα.
«Ο λαός μας αντιμετωπίζει μια πραγματική και επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση λόγω της καταστροφής από τον ισραηλινό στρατό κατοχής πάνω από το 60% των σπιτιών και των κατοικιών στη Λωρίδα της Γάζας, ειδικά στις επαρχίες της Γάζας και της Βόρειας Γάζας», ανέφερε το γραφείο Τύπου σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
«Οι οικιστικές μονάδες στέγαζαν περισσότερες από 50.000 οικογένειες που έχασαν εξ ολοκλήρου τα σπίτια τους, επιπλέον των 250.000 κατοικιών που καταστράφηκαν μερικώς από την κατοχή», πρόσθεσε.
Όσον αφορά την κατάσταση του τομέα της υγείας στη Γάζα, το γραφείο Τύπου είπε ότι «εξακολουθεί να βιώνει μια σοβαρή κατάρρευση. Περισσότερα από 26 νοσοκομεία και 55 κέντρα υγείας έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους λόγω στόχευσης, βομβαρδισμών, κατάληψης, καταστροφής και ανατίναξης νοσοκομείων».
Το γραφείο επεσήμανε ότι «χιλιάδες πτώματα μαρτύρων εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και οι ομάδες πολιτικής άμυνας δεν μπόρεσαν να τα ανασύρουν λόγω της κατάσχεσης εξοπλισμού και μηχανημάτων και της έλλειψης καυσίμων για τον υπόλοιπο φθαρμένο εξοπλισμό».
Παράλληλα, τόνισε ότι «η Γάζα χρειάζεται καθημερινά 1.000 φορτηγά που μεταφέρουν την απαραίτητη και αποτελεσματική βοήθεια και ένα εκατομμύριο λίτρα καυσίμων καθημερινά για να ξεκινήσει η φάση ανάκαμψης».
Σύμφωνα με τους ίδιους, το Ισραήλ και η διεθνή κοινότητα είναι «πλήρως υπεύθυνα για τα εγκλήματα που διέπραξε ο ισραηλινός στρατός κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας».
Το γραφείο ζήτησε «την επείγουσα είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας και όχι την καθυστέρηση ή την παρεμπόδιση της εισόδου μεγάλου αριθμού φορτηγών».
Τέλος, απηύθυνε έκκληση στις αραβικές και ισλαμικές χώρες, τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας «να αναπτύξουν ένα επείγοντα αραβικό και ισλαμικό σχέδιο διάσωσης για να βρουν γρήγορες ανθρωπιστικές λύσεις για να φιλοξενήσουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες» που έχουν χάσει τα σπίτια τους ή που τα σπίτια τους έχουν πληγεί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νετανιάχου: Η Χαμάς δεν συμφώνησε σε απελευθέρωση άλλων ομήρων
NYT: Το Ισραήλ γνώριζε νωρίτερα πως η Χαμάς σχεδίαζε πρωτοφανή επίθεση
Πυρά και εκρήξεις ξανά στη Μέση Ανατολή – Έληξε η εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς
Νέα προβλήματα στο Cloudflare - Εκτός λειτουργίας Canvas και Zoom
11:35
Εκλογές Ονδούρα: Προβάδισμα για τον υποψήφιο που στηρίζει ο Τραμπ
11:32
Ιωάννινα: Στα ελληνοαλβανικά σύνορα βρέθηκε ΙΧ των ληστών κοσμηματοπωλείου στην Πάργα
11:32
Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Οι επτά περιοχές που θα «σαρώσει» σήμερα o Byron
11:24