ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Όσα γίνονται στη Γάζα είναι έγκλημα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας

Ερντογάν: Όσα γίνονται στη Γάζα είναι έγκλημα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/Peter Dejong

Έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας  χαρακτήρισε την κατάσταση στη Γάζα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Συνόδου Κορυφής για την Παγκόσμια Δράση για το κλίμα, COP28 ζητώντας για άλλη μία φορά να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

«Οι ισραηλινές επιθέσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 16.000 αθώους Παλαιστίνιους πολίτες, η πλειοψηφία των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να δικαιολογηθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε τη θέση της Τουρκίας ότι «τα πρόσφατα γεγονότα έφεραν για άλλη μια φορά στο φως την κρισιμότητα της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του».

Δήλωσε, επίσης, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει «οποιαδήποτε και όλες τις ευθύνες» που θα προκύψουν σε αυτή τη διαδικασία.

Καταλήγοντας, τόνισε για άλλη μια φορά το σύνθημα ότι «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε», εννοώντας τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ