ΚΟΣΜΟΣ

Γνωστός στις γαλλικές αρχές ο μακελάρης της Νίκαιας

Γνωστός στις γαλλικές αρχές ο μακελάρης της Νίκαιας
REUTERS/Pascal Rossignol

Γνωστός στις γαλλικές αρχές ήταν ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στη Νίκαια της Γαλλίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ο μακελάρης της Νίκαιας είχε απασχολήσει τις αρχές καθώς πριν από τέσσερις μήνες – συγκεκριμένα στις 24 Μαρτίου – είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε περιστατικό βίας. Ο Γενικός Εισαγγελέας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο είπε ότι «ήταν γνωστός στην αστυνομία». Όμως διευκρίνισε ότι ήταν «απόλυτα άγνωστος στις υπηρεσίες πληροφοριών» της Γαλλίας.

Παράλληλα μίλησε για τις κινήσεις του πριν μπει στο φορτηγό και πέσει πάνω στο ανυποψίαστο πλήθος που, λόγω της Ημέρας της Βαστίλης, είχε συγκεντρωθεί στη διάσημη παραλιακή 'Promenade des Anglais' της Κυανής Ακτής και παρακολουθούσε το υπερθέαμα των πυροτεχνημάτων.

«Έφτασε με το ποδήλατο στο σημείο που είχε παρκάρει το φορτηγό, το οποίο είχε νοικιάσει για 4 μέρες» είπε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Όσο για τη στιγμή που ξεκίνησε την τρελή πορεία, λιώνοντας και παρασέρνοντας αθώους ανθρώπους, ο Γενικός Εισαγγελέας τόνισε:

«Διένυσε περίπου 4 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει στη 'Promenade des Anglais'. Μόλις έφτασε στην παραλιακή οι αστυνομικοί έτρεχαν πίσω από το φορτηγό προσπαθώντας να τον σταματήσουν. Κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν πυροβολώντας τον».

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές εναντίον τριών αστυνομικών, ενώ οδηγούσε το φορτηγό.

Μέσα στο φορτηγό του τρόμου βρέθηκε το ποδήλατο του δράστη, άδειες παλέτες, ένα αυτόματο όπλο, ένας γεμιστήρας, σφαίρες και ένα ψεύτικο αυτόματο όπλο. Επίσης βρέθηκαν χειροβομβίδες, ένα κινητό τηλέφωνο και έγγραφα.

Η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τον δράστη κάνοντας φύλλο και φτερό τα έγγραφα που βρέθηκαν στο φορτηγό. Ο Εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν που έχει αναλάβει την ευθύνη των ερευνών, επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που αιματοκύλισε την Νίκαια έχει ταυτοποιηθεί μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων του ως ο Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ. Ο Μπουλέλ ήταν υπήκοος Τυνησίας, ήταν διαζευγμένος και είχε παιδιά. Η πρώην του σύζυγος βρίσκεται υπό κράτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ