ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Έγκριση για κατασκευή νέου ισραηλινού οικισμού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ισραήλ: Έγκριση για κατασκευή νέου ισραηλινού οικισμού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
AP Photo/Mahmoud Illean

Ο δήμος της Ιερουσαλήμ έδωσε την τελική έγκριση για την οικοδόμηση κατοικιών για έναν νέο ισραηλινό οικισμό στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Peace Now.

Αυτή η «νέα συνοικία», η οποία θα περιλαμβάνει 1.738 οικιστικές μονάδες, αναμένεται να οικοδομηθεί κατά το ήμισυ στην προσαρτημένη και κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, αναφέρει η μκο.

«Αν δεν υπήρχε ο πόλεμος» μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, «η έγκριση θα σήκωνε πολύ θόρυβο. Είναι ένα πολύ προβληματικό έργο για τη συνέχεια ενός παλαιστινιακού κράτους μεταξύ της νότιας Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαγκίτ Όφραν, αξιωματούχος της Peace Now.

Περίπου 200.000 Ισραηλινοί ζουν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου ζουν και 300.000 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Ir Amim, που τάσσεται κατά του εποικισμού.

Ο ισραηλινός εποικισμός, παράνομος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συνεχίζεται υπό κάθε ισραηλινή κυβέρνηση από το 1967, όταν και το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ