ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ

Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ
O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου Abir Sultan / Pool Photo via AP

Οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ την Τετάρτη (6/12) στο Χαν Γιουνίς στη Γάζα, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Νωρίτερα, τις ίδιες πληροφορίες μετέδωσαν αραβικά μέσα ενημέρωσης.

«Χθες είπα ότι οι δυνάμεις μας μπορούν να φτάσουν οπουδήποτε στη Λωρίδα της Γάζας. Τώρα περικυκλώνουν το σπίτι του Σινουάρ. Μπορεί να έχει διαφύγει, αλλά είναι θέμα χρόνου να τον πιάσουμε», είπε ο Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου κάλεσε επίσης τον Ερυθρό Σταυρό να επισκεφθεί ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς, σημειώνοντας ότι είπε στην πρόεδρό του, να μιλήσει με το Κατάρ ώστε αυτό να μεσολαβήσει προκειμένου η Χαμάς να επιτρέψει την είσοδο στη Γάζα, μελών του Ερυθρού Σταυρού.

Μέχρι σήμερα, ο Ισραηλινός Στρατός έχει ήδη σπάσει τις κύριες γραμμές άμυνας των δυνάμεων της Χαμάς σε επίπεδο ταξιαρχίας στο Χαν Γιούνις, και έχοντας διεισδύσει επιτυχώς στο κέντρο της πόλης, απλώνει τις επιθέσεις της προς τα έξω σε διάφορα μέρη της πόλης για να εξοντώσει τις δυνάμεις της Χαμάς και να καταλάβει έλεγχο του εδάφους.

Ταυτόχρονα, δυνάμεις του ισραηλινού στρατού έχουν περικυκλώσει εξωτερικά ολόκληρη την πόλη.

Ορισμένες από τις κορυφαίες θέσεις διοίκησης της Χαμάς έχουν καταληφθεί και ήδη 30 φρεάτια σήραγγας έχουν καταστραφεί, αν και η Χαμάς εξακολουθεί να διαθέτει αλώβητο ένα τεράστιο δίκτυο σήραγγας.

Το IDF σημείωσε ότι το Χαν Γιουνίς είναι το σπίτι των ηγετών της Χαμάς Γιαχία Σινγουάρ, Μοχάμαντ Σινγουάρ και Μοχάμαντ Ντειφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ