ΚΟΣΜΟΣ

Μπιναλί Γιλντιρίμ: Οι πραξικοπηματίες δεν είναι στρατιώτες αλλά τρομοκράτες

Μπιναλί Γιλντιρίμ: Οι πραξικοπηματίες δεν είναι στρατιώτες αλλά τρομοκράτες
REUTERS/Umit Bektas

Οι πραξικοπηματίες δεν είναι στρατιώτες αλλά τρομοκράτες που στοχοθέτησαν την χθεσινή νύχτα το κοινοβούλιο της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Εθνοσυνέλευση, το κτήριο της οποίας έχει υποστεί ζημιές.

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης επισήμανε επίσης ενώπιον των βουλευτών ότι «σήμερα είναι η ημέρα που όλα τα πολιτικά κόμματα είπαν όχι στο πραξικόπημα. Η συνεργασία στους κόλπους του κοινοβουλίου θα σημάνει μια νέα αρχή». Είπε επίσης ότι θα συνεργαστεί πιο στενά με την αντιπολίτευση.

Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποστηρίζοντας ότι όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συνεργαστούν να βρουν κοινή συνισταμένη ώστε να αναβαθμιστεί η δημοκρατία.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου ανήρτησε video, στο οποίο εμφανίζεται να περπατά πεζή μέχρι τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Πλήθος κόσμου τον σταματά και βγάζει μαζί του φωτογραφίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ