Μπιναλί Γιλντιρίμ: Οι πραξικοπηματίες δεν είναι στρατιώτες αλλά τρομοκράτες
Οι πραξικοπηματίες δεν είναι στρατιώτες αλλά τρομοκράτες που στοχοθέτησαν την χθεσινή νύχτα το κοινοβούλιο της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Εθνοσυνέλευση, το κτήριο της οποίας έχει υποστεί ζημιές.
Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης επισήμανε επίσης ενώπιον των βουλευτών ότι «σήμερα είναι η ημέρα που όλα τα πολιτικά κόμματα είπαν όχι στο πραξικόπημα. Η συνεργασία στους κόλπους του κοινοβουλίου θα σημάνει μια νέα αρχή». Είπε επίσης ότι θα συνεργαστεί πιο στενά με την αντιπολίτευση.
Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποστηρίζοντας ότι όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συνεργαστούν να βρουν κοινή συνισταμένη ώστε να αναβαθμιστεί η δημοκρατία.
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου ανήρτησε video, στο οποίο εμφανίζεται να περπατά πεζή μέχρι τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Πλήθος κόσμου τον σταματά και βγάζει μαζί του φωτογραφίες.
Οπαδικό επεισόδιο στην Πάτρα: Μέλη καρναβαλικού πληρώματος επιτέθηκαν σε έναν άνδρα και μια γυναίκα
09:15
Διήμερη επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Ουάσινγκτον: Συνάντηση με Ρούμπιο και επαφές με αξιωματούχους
09:05
Φυτό που επιβιώνει από την εποχή των δεινοσαύρων ανακαλύφθηκε στην Αμαζονία του Περού
09:00
Ποινική έρευνα για τον ιδρυτή του Telegram, Πάβελ Ντούροφ - Τι ερευνούν οι ρωσικές αρχές
08:49