Σουηδία: Πέντε νεκροί από πτώση ανελκυστήρα σε εργοτάξιο
Ανανεώθηκε:
Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώση ανελκυστήρα σε εργοτάξιο στα περίχωρα της Στοκχόλμης, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της σουηδικής πρωτεύουσας, η οποία διενεργεί έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας που προκλήθηκε από παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας.
Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο προάστιο Σουντμπιμπέργκ της σουηδικής πρωτεύουσας, όταν ανελκυστήρας έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων. Στο εργοτάξιο κατασκευάζεται 14ώροφο κτιριακό συγκρότημα για λογαριασμό της εταιρείας συμβούλων ακινήτων CBRE. Την ευθύνη για την τήρηση των κανονισμών ασφαλείας στο εργοτάξιο φέρει η κατασκευαστική εταιρεία Andersson Company.
Την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα, περίπου 50 τεχνίτες εργάζονταν στο συγκεκριμένο εργοτάξιο. «Είναι τραγικό που πέντε άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειές τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Byggnads Τόμας Κούλμπεργκ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σουηδικά «πυρά» κατά του Ιράν για την κράτηση διπλωμάτη: «Να απελευθερωθεί άμεσα»
Ιράν: Ξεκίνησε δίκη Σουηδού διπλωμάτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτάχρονος παρασύρθηκε με σωσίβιο σε θαλάσσια περιοχή του Ρεθύμνου
19:38
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Περαία Θεσσαλονίκης
19:36
Ηχηρό «παρών» των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για την Ημέρα της Βαστίλης στο Παρίσι
19:29
Νεκρός εντοπίστηκε 79χρονος Βρετανός μέσα σε κρουαζιερόπλοιο στα Χανιά
19:20