ΚΟΣΜΟΣ

«Βουλευτές του Ράμα απέκτησαν περιουσίες με πλαστογραφίες», καταγγέλλει ο αδερφός του Μπελέρη

«Βουλευτές του Ράμα απέκτησαν περιουσίες με πλαστογραφίες», καταγγέλλει ο αδερφός του Μπελέρη
O Φρέντι Μπελέρης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Facebook

Για «στημένο παιχνίδι» έκανε λόγο ο Λεονάρντο Μπελέρης, μετά την απόρριψη του αιτήματος του φυλακισμένου αδελφού του, Φρέντι Μπελέρη, να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας, κατηγορώντας παράλληλα τις αλβανικές αρχές για πολιτική δίκη. 

Ειδικότερα, ο αδερφός του Φρέντι Μπέλερη, Λεονάρντο, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για βουλευτές και υπουργούς του Έντι Ράμα, οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά με περιουσίες στη Χειμάρρα.

«Το πρόβλημα είναι να μην αλλάξει χέρια ο δήμος Χειμάρρας. Σε όλη αυτή τη διακυβέρνηση που είχε ο δήμος τα προηγούμενα 12 χρόνια, έχουν γίνει μεγάλες ατασθαλίες και μεγάλες καταπατήσεις ως προς τα οικόπεδα και τη γη που υπάρχει στη Χειμάρρα. Είναι πάρα πολλοί υπουργοί και βουλευτές που ανήκουν στο κόμμα του κ. Ράμα, οι οποίοι όλοι έχουν βρεθεί με περιουσία ξαφνικά εκεί. Αυτή την περιουσία δεν την κληρονόμησαν από κάπου, αλλά με πλαστογραφίες» κατήγγειλε ο Λεονάρντο Μπελέρης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για στημένο παιχνίδι»

Παράλληλα, τόνισε πως «είναι ξεκάθαρο πλέον ότι μιλάμε για μια πολιτική δίκη, για ένα στημένο παιχνίδι. Είναι ξεκάθαρο ότι η Αλβανία δεν θέλει να χάσει τον δήμο της Χειμάρρας» δήλωσε o αδερφός του Φρέντι Μπελέρη.

Όσο για το αν πρόκειται να ασκήσουν έφεση μετά την απόρριψη του αιτήματος του Φρέντι Μπέλερη να ορκιστεί δήμαρχος, ο αδερφός του ανέφερε: «Αυτό θα το συζητήσουμε με τους νομικούς μας. Ουσιαστικά ήταν η πρώτη δικαστική απόφαση που έχουμε στα χέρια μας, η οποία ήταν αρνητική για την ορκωμοσία. Εντός δέκα ημερών θα πρέπει να ασκήσουμε έφεση και θα πάει στο Συνταγματικό Δικαστήριο να επανεξεταστεί η υπόθεση για τη χορήγηση άδειας ορκωμοσίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ