ΚΟΣΜΟΣ

Ράμα για Μπελέρη: Δεν διαπραγματευόμαστε ακόμα και αν γυρίσει ανάποδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ράμα για Μπελέρη: Δεν διαπραγματευόμαστε ακόμα και αν γυρίσει ανάποδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα AP Photo/Franc Zhurda

Επιμένει στη θέση του ότι δεν αναμείχθηκε στην υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη σε συνέντευξή του ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ενώ μάλιστα αναφέρθηκε και στη στάση της Ελλάδας δηλώνοντας πως η χώρα «έχει άδικο». 

Παράλληλα, μιλώντας στο Α2CNN, ο Αλβανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε αδιάλλακτος τονίζοντας πως «ακόμα και να γυρίσει ανάποδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εμείς δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και πέραν του στρατηγικού συμφέροντος της Αλβανίας, το οποίο είναι η εφαρμογή της μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη και η εξασφάλιση της ανεξαρτησίας των θεσμών της δικαιοσύνης».

«Η Αλβανία είναι ένα κράτος που δεν έχει άλλη δικαιοσύνη για πολίτες αλβανικής υπηκοότητας και άλλη δικαιοσύνη για Αλβανούς άλλης υπηκοότητας. Δεν είναι θέμα που αφορά τα δικαιώματα της μειονότητας. Δεν έχουμε πρόβλημα με τις μειονότητες. Έχουμε κάνει για τις μειονότητες ό,τι δεν έχουν κάνει πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες» συμπλήρωσε απαντώντας στην κριτική που δέχεται πως η υπόθεση Μπελέρη αποτελεί επίθεση στην ελληνική μειονότητα.

Αναφερόμενος στην ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου, η δίκη του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη στα Τίρανα, ισχυρίστηκε ότι «εμείς δεν έχουμε καμία δυνατότητα να αποφασίσουμε αν θα γίνει ή όχι η ορκωμοσία, ούτε η Γενική Διεύθυνση Φυλακών, ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα πότε γίνεται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ