ΚΟΣΜΟΣ

«Σε αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι» - Το πρώτο μήνυμα του αγνοούμενου 17χρονου που βρέθηκε στη Γαλλία

«Σε αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι» - Το πρώτο μήνυμα του αγνοούμενου 17χρονου που βρέθηκε στη Γαλλία
Greater Manchester Police via AP

«Σ' αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι» έγραψε ο αγνοούμενος για έξι χρόνια Βρετανός έφηβος που εντοπίστηκε στη Γαλλία.

Ο Αλεξ Μπάτι εξαφανίστηκε το 2017 σε διακοπές στην Ισπανία με τη μητέρα και τον παππού του.

Κανείς από τους δύο δεν είχε τη γονική μέριμνα του.

Ο Άλεξ βρίσκεται σε κέντρο για νέους στην Τουλούζη με τις αρμόδιες Αρχές να δρομολογούν την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με αστυνομικούς και προξενικούς υπαλλήλους.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο BBC News ότι το αγόρι είχε μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα από τον ανήσυχο αυτοκινητιστή που τον είχε εντοπίσει σε δρόμο στους πρόποδες των Πυρηναίων νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

«Εξήγησε ότι περπατούσε επί τέσσερις ημέρες, ότι ξεκίνησε από ένα μέρος στα βουνά, αν και δεν είπε πού», δήλωσε ο οδηγός.

«Πληκτρολόγησα το όνομά του στο διαδίκτυο και είδα ότι τον αναζητούσαν», είπε.

Ο ίδιος στη συνέχεια αποκάλυψε ότι το σχέδιο του εφήβου ήταν να βρει μια μεγάλη πόλη με πρεσβεία για να ζητήσει βοήθεια.

Ο Alex χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του σωτήρα του στο Facebook για να επικοινωνήσει με τη γιαγιά του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Γεια σου γιαγιά, εγώ είμαι ο Άλεξ. Βρίσκομαι στην Τουλούζη της Γαλλίας. Ελπίζω πραγματικά να λάβεις αυτό το μήνυμα. Σε αγαπώ και θέλω να γυρίσω σπίτι», έγραψε.


Το BBC καταλαβαίνει ότι η γιαγιά του Άλεξ, η Σούζαν Καρουάνα, η οποία είναι και η νόμιμη κηδεμόνας του, είναι πολύ αδύναμη για να ταξιδέψει στην Τουλούζη, αλλά αποκάλυψε σε βρετανικά ΜΜΕ ότι είχε έρθει σε επαφή μαζί του.

«Είμαι τόσο χαρούμενη. Μίλησα μαζί του και είναι καλά», δήλωσε. «Είναι ένα τέτοιο σοκ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ