ΚΟΣΜΟΣ

Γιλντιρίμ: Θα πραγματοποιήσουμε γρήγορα την επιχείρηση κάθαρσης

Γιλντιρίμ: Θα πραγματοποιήσουμε γρήγορα την επιχείρηση κάθαρσης
REUTERS

«Η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς, αλλά οι εορτασμοί της δημοκρατίας θα συνεχιστούν» δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ζητώντας όμως από τα πλήθη που βγαίνουν στους δρόμους να αποφεύγουν τις «ακραίες αντιδράσεις».

«Θα συνεχίσουμε τις βραδιές δημοκρατίας παντού, με πρώτες τις πλατείες Κιζίλαϊ στην Άγκυρα και Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη» είπε ο Γιλντρίμ.

«Το έθνος μας πήρε βαθιά ανάσα, αλλά δεν τελειώσαμε. Θα πραγματοποιήσουμε γρήγορα την επιχείρηση κάθαρσης. Θα δώσουμε στους πραξικοπηματίες την ποινή που τους ταιριάζει, με τρόπο που κανείς να μην έχει στο μέλλον το θράσος να εναντιωθεί στη λαϊκή βούληση», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να είναι «ήρεμοι».

Να αποφεύγουμε τις ακραίες αντιδράσεις. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι το μέλλον και η εγγύησή μας. Να μην συμπεριφερθούμε με τρόπο που θα ζημιώσει τη θεσμική ταυτότητα των ενόπλων δυνάμεών μας.

Την ίδια στιγμή, μετά την πληροφορία περί άγριας δολοφονίας Τούρκου φαντάρου δια αποκεφαλισμού το πρωί του Σαββάτου, αφού είχε παραδοθεί μαζί με άλλους στρατιώτες στην αστυνομία και στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου, αυξάνονται οι καταγγελίες για λιντσαρίσματα στρατιωτών από τους οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ