Αυστραλία: Οι πλημμύρες έβγαλαν κροκόδειλους στους δρόμους - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τις εστίες τους
Ανανεώθηκε:
Οι εκτεταμένες πλημμύρες από το πέρασμα του κυκλώνα Τζάσπερ στην πολιτεία του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία έβγαλαν κροκόδειλους στους δρόμους στην πόλη Κερνς, ενώ το αεροδρόμιο έκλεισε, καθώς οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης πλημμύρισαν.
Χιλιάδες άνθρωποι στο βόρειο τμήμα της πολιτείας κλήθηκαν να μετακινηθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, ενώ πάνω από 300 κάτοικοι χρειάστηκε να διασωθούν από αέρος, και περισσότερα από 14.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι πρόκειται για τη χειρότερη πλημμύρα που έχει σημειωθεί ποτέ στην περιοχή της Αυστραλίας.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν από τροπικό κυκλώνα έριξαν βροχές ενός έτους σε ορισμένες περιοχές.
Οι έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν για άλλες 24 ώρες.
Η πόλη του Κερνς έχει δεχθεί πάνω από δύο μέτρα βροχόπτωσης από την έναρξη του καιρικού φαινομένου.
Ο πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Στίβεν Μάιλς δήλωσε στο Australian Broadcasting Corporation ότι η φυσική καταστροφή ήταν "η χειρότερη που μπορώ να θυμηθώ".
«Μίλησα με ντόπιους κατοίκους του Κερνς επί τόπου... και λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο», είπε.
«Για κάποιον από το μακρινό βόρειο Κουίνσλαντ να το λέει αυτό, αυτό πραγματικά λέει κάτι».
Η χώρα υφίσταται τις συνέπειες του καιρικού φαινομένου «Ελ Νίνιο», το οποίο συνήθως συνδέεται με ακραία φαινόμενα, όπως πυρκαγιές και κυκλώνες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φιλιππίνες: Σφοδρές πλημμύρες από το πέρασμα της καταιγίδας Τζελαουάτ - Χιλιάδες στα καταφύγια
Ινδία: Περισσότεροι από 14 νεκροί και εκατοντάδες εγκλωβισμένοι - Από τις πλημμύρες και τον κυκλώνα
Ένα GPS 97 εκατ. ετών που καθοδηγούσε τα προϊστορικά ζώα ανακάλυψαν επιστήμονες
17:13
Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην κουρδική πόλη Καμισλί
17:02
Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 56χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της 78χρονης θείας του
16:53
Θεσσαλονίκη: Μέτρα για την ασφάλεια των μεταφορών απαιτεί ο ΟΣΕΘ, μετά από τις φωτιές σε λεωφορεία
16:46