ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πιθανή απειλή οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ιαπωνίας, ΗΠΑ και Αυστραλίας

Ρωσία: Πιθανή απειλή οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ιαπωνίας, ΗΠΑ και Αυστραλίας
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θεωρεί τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούνται από την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία κοντά στην νήσο Χοκάιντο «πιθανή στρατιωτική απειλή».

«Θεωρούμε παρόμοια προκλητική δραστηριότητα στην οποία συμμετέχουν μη περιφερειακές δυνάμεις μια πιθανή απειλή για την ασφάλεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία προστίθεται ότι έχει προβεί σε επίσημη διαμαρτυρία στην ιαπωνική πρεσβεία στην Ρωσία.

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Τόκιο έχουν επιδεινωθεί από τότε που ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε τις ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία το 2022 και η Ιαπωνία συμπαρατάχθηκε με τις χώρες της Δύσης στην επιβολή τιμωρητικών κυρώσεων στη Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια πραγματοποιούνται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και αυτό ερμηνεύεται ως μια ένδειξη του ότι η Ιαπωνία έχει την πρόθεση να αυξήσει τις εντάσεις.

«Προειδοποιούμε ότι η ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης Κισίντα οδηγεί το Τόκιο στον δρόμο της κλιμάκωσης των εντάσεων συνολικά στην Νοτιοανατολική Ασία και στην περιοχή Ασίας- Ειρηνικού. Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να ενισχύσουμε περαιτέρω τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Πυρά» Πούτιν κατά της Δύσης

Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Δύσης κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους του τομέα της Άμυνας.

«Η Ρωσία αναβαθμίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο και διατηρεί τις στρατηγικές της δυνάμεις στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας καθώς η Δύση διεξάγει ''υβριδικό πόλεμο'' εναντίον της, δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ