Αίτηση πτώχευσης από τον Ρούντι Τζουλιάνι - Καλείται να πληρώσει αποζημίωση μαμούθ
Aίτηση πτώχευσης κατέθεσε την Πέμπτη (21/12) ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι.
Η αίτηση κατατέθηκε λίγες ημέρες αφότου ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αποφάσισε ότι πρέπει να καταβάλει περισσότερα από 148 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση σε δύο πρώην δημόσιους υπαλλήλους στην Τζόρτζια, τις οποίες δυσφήμησε κατηγορώντας τες ψευδώς ότι βοήθησαν στη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος το 2020.
Ο Τζουλιάνι, ο οποίος ως δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ στήριξε τους ισχυρισμούς του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου των ΗΠΑ περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές του 2020, κατέθεσε την αίτηση σε πτωχευτικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Σε αυτήν αναφέρει ότι οι οφειλές και οι υποχρεώσεις του ανέρχονται μεταξύ 100 και 500 εκατ. δολαρίων, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία του δεν ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια δολάρια.
Στην αίτηση αναφέρεται επίσης οφειλή προς τον Χάντερ Μπάιντεν, χωρίς να διευκρινίζεται το ύψος αυτής. Τον Σεπτέμβριο, ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μήνυσε τον Τζουλιάνι για κλοπή προσωπικών δεδομένων από τον φορητό υπολογιστή του.
Συνάντηση «κορυφής» στον Λευκό Οίκο: Συνομιλίες με Βανς, Ρούμπιο, Γουίτκοφ και Κούσνερ
22:25
Το Ιράν «αρνείται τις ειρηνευτικές συνομιλίες μέχρι ο Τραμπ να άρει τον αποκλεισμό του Ορμούζ
22:15
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 5,9 εκατ. ευρώ
22:06
Αραγτσί: Πράξη πολέμου ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ - Το Ιράν υπερασπίζει τα συμφέροντά του
22:00