ΚΟΣΜΟΣ

Δεν επιβεβαιώνονται συλλήψεις για πιθανή επίθεση σε ναούς της Κολωνίας και της Βιέννης

Δεν επιβεβαιώνονται συλλήψεις για πιθανή επίθεση σε ναούς της Κολωνίας και της Βιέννης
AP Photo/Martin Meissner

Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για συλλήψεις σχετικά με προετοιμασία επίθεσης στον Καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τις αρχές ασφαλείας, δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής συλλήψεις στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της ΕΡΤ, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένες έρευνες μετά από πληροφορίες για ενδεχόμενη επίθεση ισλαμικής ομάδας στον εμβληματικό, καθεδρικό ναό της Κολωνίας και ανακοίνωσαν ότι θα γίνουν έλεγχοι σε όλους τους επισκέπτες.

Τελικά στις έρευνες που έγιναν στον ναό και με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά δεν βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες.

Δημοσίευμα της Bild ανέφερε ότι έγινε μία σύλληψη στη Γερμανία και μία στην Αυστρία.

Οι πληροφορίες των αρχών ήταν ότι ισλαμιστικός πυρήνας που σχετίζεται με τον ISIS της Επαρχίας Κοραζάν ISPK σχεδιάζει επίθεση στον καθεδρικό της Κολωνίας και σε μία εκκλησία στη Βιέννη. Οι αυστριακές αρχές δεν επιβεβαίωσαν την σύλληψη επικαλούμενες το γεγονός ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Ο καθεδρικός της Κολωνίας

Ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Βόρειας Ευρώπης. Ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO το 1996 και προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η κατασκευή της εκκλησίας ξεκίνησε γύρω στο 1248 και ολοκληρώθηκε το 1880.

Κατάφερε να μείνει όρθια στους βομβαρδισμούς της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και έχει χαρακτηριστεί ως σύμβολο της μεταπολεμικής ανοικοδόμησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ