ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γερμανία για σχέδιο τρομοκρατικού χτυπήματος στον καθεδρικό της Κολωνίας

Συναγερμός στη Γερμανία για σχέδιο τρομοκρατικού χτυπήματος στον καθεδρικό της Κολωνίας
Επί ποδός η αστυνομία για τρομοκρατικό χτύπημα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo

Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία μετά από πληροφορίες ότι μια ομάδα μπορεί να σχεδίαζε επίθεση στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας. Αυτό μετέδωσε το Σάββατο (23/12) το πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Οι Αρχές δεν διευκρίνισαν τι είδους πληροφόρηση έλαβαν, λέγοντας ότι η αστυνομία της γερμανικής πόλης θα λάβει όλα τα ειδικά μέτρα προστασίας.

Σκύλοι ανιχνευτές επιστρατεύτηκαν για να ερευνήσουν τους χώρους μετά την απογευματινή λειτουργία και οι επισκέπτες θα ελέγχονται πριν εισέλθουν στην εκκλησία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αστυνομίας Μίχαελ Έσερ.

Ο Έσερ δήλωσε ότι ακόμη και αν ο συναγερμός αφορούσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι αρχές «θα λάβουν όλα υπόψη τους απόψε για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των επισκεπτών του καθεδρικού ναού την παραμονή των Χριστουγέννων».

Οι αρχές συνέστησαν στους επισκέπτες να αποφεύγουν να μεταφέρουν τσάντες ή να φτάνουν πολύ νωρίς για τη λειτουργία.

Η κινητοποίηση έρχεται στον απόηχο του μακελειού στο πανεπιστήμιο της Πράγας και ενώ πολλές ευρωπαϊκές πόλεις είναι σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Βόρειας Ευρώπης. Ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO το 1996 και προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η κατασκευή της εκκλησίας ξεκίνησε γύρω στο 1248 και ολοκληρώθηκε το 1880.

Κατάφερε να μείνει όρθια στους βομβαρδισμούς της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και έχει χαρακτηριστεί ως σύμβολο της μεταπολεμικής ανοικοδόμησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ