ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Τουλάχιστον 70 νεκροί από βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι

Γάζα: Τουλάχιστον 70 νεκροί από βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τουλάχιστον 70 είναι οι νεκροί από τον αεροπορικό βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς Άσραφ αλ Κίντρα, υπογραμμίζοντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

«Αυτό που συμβαίνει στο Μαγκάζι είναι μια σφαγή που διαπράττεται σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία», είπε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, από το ισραηλινό πλήγμα καταστράφηκαν τουλάχιστον τρία σπίτια. Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι εξετάζονται αυτές οι αναφορές.

Ακόμη έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό σε ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό του Μπουρέιτζ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Ο ισραηλινός στρατός είχε διατάξει τους κατοίκους να εκκενώσουν τον καταυλισμό και να μετακινηθούν δυτικότερα, προς το Ντέιρ Αλ Μπάλαχ.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν και σήμερα, ακατάπαυστα, στις βόρειες και τις νότιες περιοχές του θύλακα όπου το 85% του πληθυσμού έχει εκτοπιστεί λόγω των μαχών.

Πυκνός καπνός υψωνόταν στον ουρανό του Χαν Γιουνίς μετά τα πλήγματα ενώ μια ισχυρή έκρηξη, από βλήμα που προερχόταν από το νότιο Ισραήλ, συγκλόνισε την κεντρική Γάζα.

Το Σάββατο, ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν σε μεγάλο βαθμό διασφαλίσει τον επιχειρησιακό έλεγχο στη βόρεια Γάζα και θα επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους νοτιότερα. Οι κάτοικοι όμως λένε ότι οι μάχες εντάθηκαν στον βορρά, ιδίως στην Τζαμπαλίγια, η οποία σφυροκοπήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Άρματα μάχης θεάθηκαν να προωθούνται μέσα στην πόλη το Σάββατο.

Στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε ένα σπίτι, ανέφεραν Παλαιστίνιοι γιατροί.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος κατήγγειλε επίσης μια επίθεση σε μια από τις βάσεις της στο Χαν Γιουνίς. Όπως υποστηρίζει, ένα παιδί ηλικίας 13 ετών σκοτώθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος ενώ βρισκόταν μέσα στο Νοσοκομείο Αλ Αμάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ