ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Μπελέρη - Για πλαστογραφίες μιλά ο αδελφός του

Ανατροπή στην υπόθεση Μπελέρη - Για πλαστογραφίες μιλά ο αδελφός του
Ο αδελφός του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Λεονάρδος Μπελέρης.  Screenshot video ΕΡΤ

Σε πολιτικό θρίλερ με δυνατές ανατροπές εξελίσσεται η κίνηση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα να αντικαταστήσει τον δήμαρχο Χειμάρρας  Γκέργκι Γκόρο, ο οποίος, αν και είχε ηττηθεί στις εκλογές από τον Φρέντι Μπελέρη παραμένει στη θέση του.

Με σημερινά δημοσιεύματα ο αλβανικός τύπος μεταδίδει πως τελικά ανακάλεσε την παραίτησή του. Ολα αυτά με τις ευλογίες του Εντι Ράμα, δηλώνει ο αδελφός του φυλακισμένου εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Λεονάρδος Μπελέρης.

«Η κυβέρνηση Ράμα δε θέλει να χάσει τη Χειμάρρα γιατί θα βγουν στο φως πλαστογραφίες»: Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Λεονάρδος Μπελέρης είπε πως κάθε κίνηση του «υπηρεσιακού» δημάρχου Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο είναι ενορχηστρωμένη από τον Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με τον Λ. Μπελέρη, ο Αλβανός πρωθυπουργός δε θέλει με τίποτε να χάσει τον δήμο καθώς θα αποκαλύπτουν ατασθαλίες, μεταξύ των οποίων, πλαστογραφίες με τα οικόπεδα.

Επανέλαβε την πρόταση του αδελφού του, πως αν δεν είναι ο ίδιος ο εκλεγμένος δήμαρχος τότε προσωρινά θα πρέπει να αναλάβει κάποιος άλλος από την παράταξή του, ένα εκλεγμένο πρόσωπο.

Στο μεταξύ ο Έντι Ράμα είχε επιχειρήσει να τοποθετήσει τρίτο πρόσωπο – έμπιστο - στη θέση του νόμιμα εκλεγμένου Μπελέρη.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Ράμα να έχει προσεγγίσει τρία πρόσωπα από την ομογένεια: Ενας παλιός βουλευτής από το Αργυρόκαστρο, ένας επιχειρηματίας από τη Χειμάρρα και ένας γνωστός δημοσιογράφος–παρουσιαστής στην Αλβανία ο οποίος κατάγεται από τη Χειμάρρα. Ωστόσο και οι τρεις έχουν αρνηθεί να αναλάβουν -έστω και προσωρινά- το αξίωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ