ΚΟΣΜΟΣ

Η Τερέζα Μέι θα μετακομίσει στον αριθμό 11 της Ντάουνινγκ Στριτ

Η Τερέζα Μέι θα μετακομίσει στον αριθμό 11 της Ντάουνινγκ Στριτ
Ο πρωθυπουργικός γάτος Λάρι (Larry) της Ντάουνινγκ Στριτ αράζει στο πεζοδρόμιο ανάμεσα στο 10 και το 11 ή ανάμεσα στην πρωθυπουργική οικεία και αυτήν του υπουργού των Οικονομικών, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 REUTERS/Toby Melville

Ακολουθώντας το παράδειγμα των τριών προκατόχων της, η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι (Theresa May) επέλεξε να μείνει στον αριθμό 11 της Ντάουνινγκ Στριτ (Downing Street), σε διαμέρισμα που είναι μεγαλύτερο σε σύγκριση με τη διάσημη πρωθυπουργική κατοικία του αριθμού 10.

Ο αριθμός 10 θα παραμείνει ο χώρος εργασίας της νέας Βρετανίδας πρωθυπουργού, όσο η ίδια θα κατοικεί στο διαμέρισμα που βρίσκεται πάνω την έδρα του υπουργού Οικονομικών, στον αριθμό 11.

Ο Τόνι Μπλερ (Tony Blair) υπήρξε ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης που έκανε κάτι παρόμοιο, αναλαμβάνοντας καθήκοντα το 1997.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η κ. Μέι, που της αρέσει πολύ να μαγειρεύει, εκτίμησε το γεγονός ότι αυτό το διαμέρισμα ανακαινίστηκε από τον προκάτοχό της Ντέιβιντ Κάμερον (David Cameron) και την σύζυγό του, οι οποίοι το εξόπλισαν με μια επαγγελματική κουζίνα.

Η Τερέζα Μέι πρέπει να μετακομίσει σύντομα, επισήμαναν σήμερα οι υπηρεσίες της, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ (Philip Hammond) θα εγκατασταθεί στο μικρότερο διαμέρισμα που βρίσκεται στον αριθμό 10.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον (Boris Johnson) θα μπορούσε να επιλέξει για τη διαμονή του το διαμέρισμα στο Κάρλτον Γκάρντενς (Carlton Gardens) στον αριθμό 1, που είναι δεσμευμένο ως διαμονή υπουργού και προορίζεται συνήθως για τον επικεφαλή του Foreign Office. Το κτίριο Βρίσκεται στην πολυτελή συνοικία Σεντ Τζέιμς (St. James), πλησίον των ανακτόρων του Μπάκινγχαμ.

Ωστόσο θα πρέπει να μοιραστεί το Σίβενινγκ Χάουζ (Chevening Ηouse), την εξοχική κατοικία των επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, μαζί με άλλους δύο υπουργούς με τους οποίους δεν διατηρεί και τις θερμότερες σχέσεις στον κόσμο: τον υπουργό Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ (Liam Fox) και τον υπουργό Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις (David Davis).

Η έπαυλη, που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Λονδίνου, διαθέτει 115 διαμερίσματα και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την φιλοξενία ξένων ηγετών σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα προετοιμάζεται για την αποχώρησή της από την ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ