Σουλτς: Ο Ερντογάν θέλει να μονοπωλήσει την εξουσία
«Η Τουρκία βρίσκεται στο δρόμο για να καταστεί κράτος του ενός ανδρός» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στον πρώτο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό (ΑRD) της Γερμανίας.
«Ο Ερντογάν θέλει να μονοπωλήσει την εξουσία», πρόσθεσε.
Παράλληλα σχολίασε σαρκαστικά την αποτυχημένη απόπειρα του πραξικοπήματος λέγοντας χαρακτηριστικά:
Έχω την εντύπωση στο ερασιτεχνικά προετοιμασμένο πραξικόπημα δίνεται μια πολύ επαγγελματική απάντηση. Το να ταυτοποιείς σε λίγες ώρες 13.000 ανθρώπους, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα ή συλλαμβάνονται είναι πραγματικά ένα επίτευγμα.
Συγχρόνως ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός μέμφθηκε την ρητορική του Τούρκου Προέδρου: «Όταν ο Ερντογάν μιλά για "εκκαθαρίσεις" και "εξάλειψη μεταστάσεων", τότε "αυτή η γλώσσα δεν είναι πλέον η γλώσσα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά ενός αυταρχικού ηγεμόνα».
Όπως και η καγκελάριος Μέρκελ, ο Μάρτιν Σουλτς απέκλεισε τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, εάν η Τουρκία επανεισάγει την θανατική ποινή. «Στην περίπτωση αυτή, η Άγκυρα δεν θα είχε καμιά προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε χαρακτηριστικά.
Μαζωνάκης: Αύριο καταθέτει η κόρη των δύο προφυλακισμένων γιατρών - Τι δείχνουν οι τοξικολογικές
09:06
Εμπρηστική επίθεση αγνώστων σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στην Πετρούπολη
08:59
ΗΠΑ: Η πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη μετά το φιάσκο με την Κρίστα Πάικ - Ποιος ήταν ο Τζαμάλ Χάουαρντ
08:49
Οι ταινίες της εβδομάδας: The Social Reckoning και Primetime με Άαρον Σόρκιν και Ρόμπερτ Πάτινσον
08:37