ΚΟΣΜΟΣ

Χεζμπολάχ για δολοφονία ηγετικού στελέχους της Χαμάς: «Δεν θα μείνει ατιμώρητη»

Χεζμπολάχ για δολοφονία ηγετικού στελέχους της Χαμάς: «Δεν θα μείνει ατιμώρητη»
AP

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την δολοφονία του 57χρονου υπαρχηγού της Χαμάς, από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σήμερα το απόγευμα στην Βηρυτό του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ χαρακτηρίζει επικίνδυνη εξέλιξη στον πόλεμο την δολοφονία «ανώτατων αξιωματούχων της Χαμάς στη Βηρυτό», προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι «δεν θα μείνει ατιμώρητη».

Η δολοφονία ανώτατων αξιωματούχων της Χαμάς στη Βηρυτό θεωρείται "σοβαρή επίθεση στον Λίβανο" και "επικίνδυνη εξέλιξη κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ του εχθρού και του άξονα της αντίστασης", αναφέρει η ισχυρή φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου σε αποψινή ανάρτησή της στο Telegram.

Η δολοφονία του Σάλεχ αλ-Αρούρι όπως και των άλλων μελών των Ταξιαρχιών Αλ-Κάσαμ «δεν θα μείνει αναπάντητη», δεσμεύτηκε η Χεζμπολάχ, σε αντίποινα για την ισραηλινή ενέργεια, προσθέτοντας ότι η αντίσταση «έχει το δάχτυλο στη σκανδάλη».

Η Χεζμπολάχ τόνισε ότι η "δολοφονία" από το Ισραήλ του δεύτερου στην ιεραρχία της παλαιστινιακής Χαμάς, στο προπύργιό της στα νότια προάστια της Βηρυτού, "δεν θα μείνει ατιμώρητη".

«Το έγκλημα που συνιστά η δολοφονία του Σάλεχ αλ-Αρούρι στην καρδιά του νότιου προαστίου της Βηρυτού είναι σοβαρή επίθεση εναντίον του Λιβάνου (...) και δεν θα μείνει αναπάντητη ή ατιμώρητη», δηλώνει η σιιτική οργάνωση, η οποία εδώ και σχεδόν τρεις μήνες εξαπολύει καθημερινά επιθέσεις κατά του Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ