Ισραήλ: Η Μοσάντ θα «κάνει ξεκαθάρισμα λογαρισμών» με όποιον εμπλέκεται στην επίθεση της Χαμάς
Ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, Μοσάντ, δήλωσε σήμερα ότι η υπηρεσία του θα «κάνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών» με οποιουσδήποτε εμπλέκονται στην φονική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.
«Σήμερα, βρισκόμαστε εν μέσω πολέμου. Και η Μοσάντ, σήμερα, όπως εδώ και 50 χρόνια, έχει δεσμευτεί να κάνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δολοφόνους που εισήλθαν από την άκρη της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, καθώς και με τους σχεδιαστές και τους χορηγούς τους» , δήλωσε ο Νταβίντι Μπαρνέα στην κηδεία ενός πρώην αρχηγού της Μοσάντ, του Ζβι Ζαμίρ, ο οποίος πέθανε χθες Τρίτη.
«Θα χρειαστεί χρόνος, όπως και μετά τη σφαγή του Μονάχου, αλλά θα τους πιάσουμε όπου κι αν αυτοί βρίσκονται. Κάθε μητέρα Άραβα πρέπει να ξέρει ότι αν ο γιος της συμμετείχε, άμεσα ή έμμεσα, στο μακελειό της 7ης Οκτωβρίου, υπέγραψε την θανατική του καταδίκη», πρόσθεσε ο Μπαρνέα.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ηγεσία της Μοσάντ, ο Ζβι Ζαμίρ επέβλεψε την Επιχείρηση «Οργή του Θεού», που είχε στόχο τη δολοφονία των ηγετών της παλαιστινιακής οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης», μέλη της οποίας δολοφόνησαν 11 Ισραηλινούς αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972.
Ο Μπαρνέα μιλούσε την επομένη της δολοφονίας του αντιπροέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Σάλεχ αλ-Αρούρι, στα προάστια της Βηρυτού, ένα πλήγμα που αποδόθηκε στο Ισραήλ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιράν: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από «τρομοκρατικές επιθέσεις» κοντά στον τάφο του Σουλεϊμανί
«Ο Τόμι Σέλμπι επέστρεψε»: Οι fans των Peaky Blinders παραληρούν με το πρώτο trailer της ταινίας
10:17
Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για κλοπή χαλκού και κατοχή όπλων
10:08
Ρεκόρ προβολών για το πρώτο teaser του «The Devil Wears Prada 2»
10:02
«Marty Supreme»: Ιστορικό ρεκόρ για τον Τιμοτέ Σαλαμέ και την A24 στο χριστουγεννιάτικο box office
09:52