Νασράλα: Το Σιιτικό κίνημα πρέπει να αντιδράσει στη δολοφονία του Σάλεχ αλ Αρούρι
Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα δήλωσε την Παρασκευή σε ομιλία του ότι ολόκληρος ο Λίβανος θα είναι εκτεθειμένος αν το σιιτικό ένοπλο κίνημα δεν αντιδράσει στη δολοφονία του δεύτερου στην ιεραρχία της Χαμάς, του Σάλεχ αλ Αρούρι, στη Βηρυτό.
Ο Νασράλα τόνισε ότι οι τρέχουσες επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στα νότια σύνορα ανοίγουν μια «ιστορική ευκαιρία» για τον Λίβανο να απελευθερώσει τη γη του που κατέχει το Ισραήλ και ότι η ισλαμική αντίσταση στο Ιράκ ανοίγει επίσης μια «ιστορική ευκαιρία» να απαλλαγεί από την αμερικανική παρουσία η χώρα αυτή.
Παράλληλα υπογράμισε ότι το σιιτικό ένοπλο κίνημα, που υποστηρίζεται από το Ιράν, έχει πραγματοποιήσει περίπου 670 στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ από τις 8 Οκτωβρίου.
Πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ έχει καταστρέψει «μεγάλο αριθμό ισραηλινών οχημάτων και αρμάτων μάχης».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νασράλα: «Mάχη μέχρις εσχάτων» εάν το Ισραήλ κηρύξει πόλεμο στον Λίβανο λέει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ
Λίβανος: Περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί – Μάχες στα σύνορα με το Ισραήλ
Λίβανος: Εκδίκηση ζητούν οι συμμετέχοντες στην κηδεία του Σάλεχ αλ Αρούρι
Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη: Συγκρούστηκαν δύο δεξαμενόπλοια στη θάλασσα του Μαρμαρά
13:02
Στη γραμμή άμυνας κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και οι στρατιωτικοί κτηνίατροι - Ο σχεδιασμός
12:53
Καιρός: Στην «κατάψυξη» η χώρα από απόψε, δύο βαθμοί στην Αττική - Πού θα πέσουν χιόνια παραμονή Πρωτοχρονιάς (vid)
12:46
Ταϊπέι: Συντρίμμια από κινεζικούς πυραύλους έπεσαν στη συνορεύουσα ζώνη της Ταϊβάν
12:44