ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ενενήντα τρία παιδιά απομακρύνθηκαν από το Μπέλγκοροντ μετά τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς

Ρωσία: Ενενήντα τρία παιδιά απομακρύνθηκαν από το Μπέλγκοροντ μετά τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς
Βομβαρδισμένο κτήριο Ukrainian Emergency Service via AP

Eκατό παιδιά περίπου απομακρύνθηκαν από την ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε  ο επικεφαλής της περιφέρειάς του, η οποία βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο των ουκρανικών δυνάμεων.

«Η πρώτη ομάδα παιδιών εστάλη από το Μπέλγκοροντ στην περιφέρεια Βορονέζ», δήλωσε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, διευκρινίζοντας ότι «93 παιδιά» θα μεταφερθούν εκεί «για ανάπαυση».

Ο Γκλάντκοφ διευκρίνισε ότι τις τρεις προσεχείς εβδομάδες, τα 93 παιδιά, τα οποία συνοδεύονται από 20 εκπαιδευτικούς, θα μετάσχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μερικές ημέρες μετά την απομάκρυνση 300 ανθρώπων ύστερα από τον πολλαπλασιασμό των ουκρανικών επιθέσεων και την ανακοίνωση της μετάθεσης της επιστροφής στα θρανία για τις 19 Ιανουαρίου.

Την επομένη σφοδρού βομβαρδισμού της Ουκρανίας στις 29 Δεκεμβρίου, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, το Μπέλγκοροντ αποτέλεσε στόχο πλήγματος με 25 νεκρούς.

Η ουκρανική αυτή επίθεση είναι η πιο αιματηρή που σημειώνεται κατά αμάχων στο ρωσικό έδαφος από τις 24 Φεβρουαρίου του 2022 που έγινε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε αντίποινα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι θέλει να «ενταθούν» τα πλήγματα και ο στρατός του συνεχίζει τις μαζικές επιδρομές του στο Κίεβο κι άλλες ουκρανικές πόλεις, όπως αυτές που έγιναν στις 2 και 8 Ιανουαρίου.

Τις τελευταίες μέρες, κι άλλες ρωσικές περιφέρειες που συνορεύουν με την Ουκρανία, όπως το Κουρσκ και το Οριόλ, επλήγησαν από ουκρανικούς βομβαρδισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ