ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο - Τουλάχιστον 10 τραυματίες

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο - Τουλάχιστον 10 τραυματίες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Shandyba Mykyta, 10ª Brigada de Assalto de Montanha “Edelweiss” via AP, Arquivo

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ.

Σύμφωνα με ανάρτησή του στo Telegram, δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης το βράδυ της Τετάρτης (10/01).

Μεταξύ των τραυματιών είναι δημοσιογράφοι τουρκικού δικτύου, οι οποίοι διέμεναν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, συμπλήρωσε.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στο κτήριο.

Το ΝΑΤΟ ενισχύει την αεροπορική άμυνα της Ουκρανίας

Παράλληλα, στην ανάγκη ενίσχυσης και ιδιαίτερα των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας εστίασε το Κίεβο κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας σε επίπεδο πρέσβεων, την Τετάρτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουκρανία τόνισε ότι κλειδί για επιτυχημένη αντεπίθεση είναι η αεροπορική υπεροχή με την προμήθεια F-16 να αποτελεί το πρώτο βήμα. Στην εν λόγω πρωτοβουλία συμμετέχει άλλωστε και η Ελλάδα με την εκπαίδευση πιλότων. Παράλληλα, η ουκρανική πλευρά ενημέρωσε για τις πρόσφατες επιθέσεις, ενώ οι Σύμμαχοι από την πλευρά τους αναφέρθηκαν στη βοήθεια που παρέχουν ιδίως στο επίπεδο της αντιπυραυλικής άμυνας. Ιδιαίτερα έμφαση δόθηκε επίσης στα μέσα - πυραύλους, drones- τα οποία η Ρωσία προμηθεύεται από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι «το ΝΑΤΟ καταδικάζει απερίφραστα τις ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε Ουκρανούς αμάχους, μεταξύ άλλων με όπλα από τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν».

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Πούτιν προσπαθεί να φθείρει την Ουκρανία με μαζικά πλήγματα, αλλά δεν θα τα καταφέρει. Η εκστρατεία σκληρότητας της Ρωσίας απλώς ενισχύει την αποφασιστικότητα της Ουκρανίας. Καθώς η Μόσχα εντείνει τα χτυπήματά της σε πόλεις και αμάχους της Ουκρανίας, οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ενισχύουν την αεροπορική άμυνα της Ουκρανίας», προσέθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ